Internet 15 nov 2019   ● Vizualizări: 258

Google Search introduce o nouă funcţie care te învaţă cum să pronunţi corect anumite cuvinte

Aurelian Mihai


Disponibilă deja în aplicaţia Google Translate şi din interfaţa web, funcţia de rostire a cuvintelor folosind motorul de sinteză vocală este adăugată şi în caseta Google Search, cu scopul de a ajuta utilizatorii care doresc să afle rapid cum se pronunţă anumite cuvinte, fără să mai apeleze la o aplicaţie dedicată pentru tradus.

Noua funcţie Google Search poate fi activată folosind expresia ”how to pronounce” adăugată înaintea cuvântului dorit, pronunţarea corectă apărând în lista cu rezultate. În forma actuală, opţiunea este disponibilă doar pentru anumite cuvinte greu de pronunţat sau mai puţin cunoscute din limba engleză, dar şi denumiri din alte limbi, precum feluri de mâncare şi unele expresii.

Utilizatorii aplicaţiei Google pentru mobil au la dispoziţie şi un nou buton Practice a cărui folosire permite rostirea cuvântului a cărui pronunţie vrei o înveţi, după ce l-ai auzit rostit folosind motorul de sinteză vocală, Google determinând dacă pronunţia ta este suficient de bună sau nu.

Pentru orice alte cuvinte putem apela în continuare funcţia de sinteză vocală din Google Translate, disponibilă pentru mai multe limbi de circulaţie internaţională.

 

CSID.ro

sus

Rock-on.ro

sus

Fiica lui Kurt Cobain, liderul NIRVANA, s-a pozat în baie 16 mar 2018

Fiica lui Kurt Cobain s-a pozat în baie mai mult

Substantial.ro

sus

Finalul cazului Caracal! Dincă a spus tot adevărul despre Luiza şi Alexandra! 14 dec 2019

S-a ajuns la punctul final în cazul Caracal. Autorităţile implicate în desluşirea evenimentelor [...] mai mult