Google lasă utilizatorii iPhone fără opţiunea pentru stocare nelimitată a pozelor în conturile Google Photos

21.10.2019
Google lasă utilizatorii iPhone fără opţiunea pentru stocare nelimitată a pozelor în conturile Google Photos

Google anunţă că va elimina pentru utilizatorii iPhone posibilitatea încărcării nelimitate de poze la calitate originală în conturile Google Photos, explicând că aparenta discriminare faţă de utilizatorii seriei Pixel 4 abia lansată este rezultatul unei erori.

Spre deosebire de seriile Pixel anterioare, utilizatorii telefoanelor Pixel 4 au pierdut opţiunea pentru stocare nelimitată şi la calitate originală a pozelor în albume Google Photos, având de ales între opţiunea pentru calitate optimizată propusă de Google şi suplimentarea contracost a spaţiului de stocare. Venind ca o insultă pentru fanii Android, posesorii de telefoane iPhone au descoperit că beneficiază în continuare de stocare nelimitată pentru pozele încărcate pe Google Photos, cu condiţia ca acestea să fi fost obţinute în formatul de compresie HEIC, introdus de Apple ca alternativă mai eficientă la compresia JPEG.

Generând dimensiuni ale fişierelor chiar mai mici decât versiunea JPEG optimizată, impusă de Google utilizatorilor Google Photos care doresc să beneficieze de stocare gratuită, compresia HEIC ar putea fi soluţia ideală pentru păstrarea pozelor de pe iPhone la calitate originală fără suprasolicitarea serverelor Google. Problema este că spre deosebire de compresia JPEG, noul format HEIC dezvoltat de Apple este unul proprietar.

Calificând totul drept un bug în algoritmii de filtrare a fişierelor, Google anunţă pregătirea unui remediu. Însă nu este clar exact cu va funcţiona acesta. Este posibil ca Google să propună utilizatorilor Apple care au apucat deja să încarce un număr mare de poze în format HEIC suplimentarea contracost a spaţiului de stocare. O altă variată este conversia automată a pozelor din format HEIC în format JPEG „optimizat”, chiar dacă fişierele rezultate vor avea dimensiuni mai mari decât cele originale. Cert este că ambele platforme, iOS şi Android, for fi în scurt timp readuse în egalitate de privilegii la utilizarea serviciului Google Photos.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult