Google Chrome trece la versiunea 77, primind îmbunătăţiri la partea de interfaţă şi securitate

11.09.2019
Google Chrome trece la versiunea 77, primind îmbunătăţiri la partea de interfaţă şi securitate

Google continuă îmbunătăţirea graduală a browserului Chrome, punând tot mai mult accent pe partea de securitate.

Noua versiune Chrome include nu mai puţin de 52 remedii diferite la partea de securitate, dintre care nouă sunt evaluate cu risc peste mediu.

Tot pentru îmbunătăţirea securităţii, Google activează de acum în mod implicit funcţionalitatea Site Isolation, punând fiecare site şi datele acestuia în domenii de memorie complet separate. Spre exemplu, la vizitarea unui site compromis atacatorii nu vor mai putea intercepta fişiere Cookie aparţinând altor site-uri legitime, obţinând acces în conturi de utilizator şi alte informaţii personale.

La partea de interfaţă, paginile aflate în încărcare vor fi reprezentate cu o miniatură a site-ului respectiv, vechiul simbol pentru încărcare afişat pe pagina goală. schimbarea va afecta mai ales utilizatorii care obişnuiesc să încarce multe pagini deodată, sau folosesc conexiuni lente la internet.

O altă noutate vizează modul în care utilizatorii pot trimite pagini altor dispozitive logate la acelaşi cont Google. Pe desktop avem la dispoziţie un nou buton Send, afişat în partea dreaptă a omnibox-ului.  Pe mobil putem face acelaşi lucru cu o atingere în caseta de adrese, urmată de folosirea butonului cu trei puncte (distribuie). Din lista apărută alegem opţiunea Send to your devices marcată cu icon-ul Chrome.   Odată ce este trimis, linkul va fi anunţat cu un mesaj de notificare pe dispozitivul vizat.

Începând cu versiunea Chrome 77 Google a înlocuit şi pagina de întâmpinare afişată la prima pornire a aplicaţiei, incluzând un ghid de utilizare mai detaliat.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult