Google activează funcţionalitatea Smart Compose şi pentru utilizatorii Google Docs

19.02.2020
Google activează funcţionalitatea Smart Compose şi pentru utilizatorii Google Docs

Utilă mai ales celor care redactează multe documente folosind un mod de exprimare similar, funcţia Smart Compose poate reduce drastic timpul necesar pregătirii acestora, auto-inserând elemente precum fraze introductive sau de încheiere, adrese şi expresii folosite frecvent în documente redactate anterior.

Potrivit Google, redactarea documentelor durează prea mult, utilizatorii pierzând timp scriind expresii care pot fi uşor anticipate şi auto-completate.

Sistemul bazat pe algoritmi de inteligenţă artificială funcţionează prin „învăţarea” stilului de scris, analizând documentele redactate anterior pentru a oferi sugestii potrivite în contextul textului introdus, auto-generate chiar în timp ce tastezi. Fiind vorba de un sistem „inteligent”, în formularea sugestiilor sunt luate în considerare şi aspecte precum nume apărute în documente sau exprimarea folosită anterior, potrivind expresii şi adrese în contextul textului introdus. Totodată, sistemul promite să reducă greşelile de exprimare, evidenţiind formulările incorecte.

În mod ideal, utilizatorii Google Docs vor putea scrie anumite documente cu doar câteva apăsări de taste, sărind peste porţiunile de text repetitiv, cum sunt formulele de politeţe şi chiar fraze mai lungi. Totodată, detalii precum adrese şi numere de telefon vor putea fi pre-selectate de AI şi inserate în text cu o singură apăsare de tastă.

Disponibilă de ceva timp şi pentru utilizatorii Gmail, funcţionalitatea Smart Compose este disponibilă deocamdată doar pentru mesajele scrise în limba engleză, Google neoferind deocamdată un calendar pentru extinderea la alte limbi de circulaţie internaţională.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult