Gmail va putea fi folosit şi când nu merge Internetul

24.09.2007
Gmail va putea fi folosit şi când nu merge Internetul

Deşi Google nu a anunţat nimic în mod oficial, paginile descoperite recent din programul de traducere a Gmail, trădează o viitoare implementare a utilitarului Google Gears. Cei care folosesc Google Reader ştiu deja că Google Gears permite citirea offline a maxim 2000 de ştiri primite prin intermediul fluxurilor RSS împrospătate periodic de Google Reader.

Prin intermediul acestui Google Gears, Gmail va putea fi folosit pe viitor şi offline. Este impropriu totuşi spus folosi. Probabil utilizarea offline se va rezuma la căutarea, citirea e-mail-urilor şi accesarea contactelor, deoarece Google Gears nu va putea face minuni şi să primească/trimite e-mail-uri atâta vreme cât conexiunea la Internet Este întreruptă. Eventual, cu Google Gears se va mai putea realiza configurarea offline a Gmail prin salvarea pe calculator a modificărilor şi sincronizarea cu serverele Gmail în momentul trecerii online.

Mutarea celor de la Google era previzibilă, au trecut patru luni de când Google a lansat Gears şi este foarte probabil ca şi alte servicii precum Google Calendar sau PicasaWeb să beneficieze de acest utilitar.

Totodată Gmail se pare că va beneficia în viitorul – sperăm noi – apropiat de un aşa-numit log care va salva o listă cronologică cu toate acţiunile întreprinse în cadrul contului. Nu este exclus nici un nou look, cu mai mult cod AJAX şi mai multe asemănări cu clienţii de e-mail pentru desktop.

Gmail

Gmail

Urmărește Go4IT.ro pe Google News