eBay chemat la tribunal

11.09.2007
eBay chemat la tribunal

eBay, cel mai mare site de licitații on-line, este dat în judecată de L’Oreal, una dintre cele mai mari companii de cosmetice din lume. Procesul a pornit de la găzduirea de către eBay a licitațiilor cu produse L’Oreal contrafăcute, ceea ce dăunează imaginii lor. Aș zice că nu doar L’Oreal are de pierdut de pe urma acestor fapte, ci și eBay, datorită nemulțumirii cauzate utilizatorilor săi, chiar dacă printr-un mod indirect.

Dreptate le dau ambelor companii, căci este cam greu să controlezi miile de licitații care au loc zilnic. Iar dacă acest lucru este posibil, mă întreb cum se vor depista produsele contrafăcute?

L’Oreal susține că dauna se ridică la câteva milioane de euro și vrea despăgubiri din partea eBay, procesul fiind deschis în cinci țări: Franța, Germania, Anglia, Belgia și Spania.

Milioanele de euro cerute drept despăgubire sunt infime pe lângâ profitul pe care eBay speră că îl va atinge în 2007: peste 7 miliarde de dolari. Problema pentru eBay este alta: dacă îi vor ajunge cele 7 mlr. $ pentru toate procesele care vor urma, în cazul în care L’Oreal câștigă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News