Adware, Spyware, Malware – Bunătăţile care vin de pe Internet

16.11.2006
Adware, Spyware, Malware – Bunătăţile care vin de pe Internet
Update

Update

Nod 32Desigur nici una din aceste ameninţări nu ar fi posibile dacă nu ar exista o vulnerabilitate a sistemului care să poată fi exploatată sau o imprudenţă din partea utilizatorului.

Pentru a evita astfel de situaţii trebuie să ai firewallul şi antivirusul actualizate la timp. Dacă nu sunt instalate ştii deja ce ai de făcut.

Dacă antivirusul nu are inclus un serviciu de detectare şi stergere a programelor de tip adware/spyware atunci trebuie să instalezi separat un adware remover / antispyware (inutil dacă nu este actualizat şi el la timp).

Microsoft asigură un suport foarte bun pentru sistemele sale de operare, odată descoperită o vulnerabilitate se încearcă rezolvarea cât mai rapidă a problemei şi este pus la dispoziţie un patch. Activează automatic updates sau intră pe site-ul Microsoft şi instalează manual update-urile de sistem.

Update, Update, Update! am tot repetat până acum, dar realitatea este că mereu vor exista bug-uri în sistem, gata să fie speculate de câtre cineva, nu există securitate 100% dar poţi să eviţi eventuale probleme cu un puţină atenţie şi prudenţă la programele care le instalezi şi la felul cum îţi ţi le administrezi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News