Internet 20 dec 2019   ● Vizualizări: 1201

Accesul internet în regiuni din Europa de Est, perturbat temporar în urma sabotării mai multor cabluri de fibră optică

Aurelian Mihai


Google raportează un incident care a perturbat accesul la internet în părţi din Europa de Est, inclusiv Turcia şi Iran, cauzat de întreruperea simultană a mai multor cabluri de fibră optică.

Incidentele în care accesul la internet este perturbat temporar în urma defectării unei magistrale de fibră optică, lovită accidental în intervenţii efectuate asupra altor elemente de infrastructură urbană, sau fenomene naturale precum alunecările de teren, se întâmplă destul de rar şi de regulă sunt gestionate prin direcţionarea conexiunilor pe rute alternative, fără ca populaţia din zonele afectate să resimtă prea mult efectele. Incidentele în care mai multe cabluri de fibră optică sunt întrerupte simultan nu pot fi atribuite unor cauze accidentale.

Întreruperea care a durat aproximativ două ore, a fost cauzată de tăierea fizică a mai multor cabluri de fibră optică, Google precizând că serviciile sale au fost indisponibile în regiunile afectate timp de aproximativ 30 de minute. Compania a recomandat furnizorilor de servicii de internet să ruteze conexiunile prin servere alternative.

Incidentul confirmat de şi de serviciul BBC Monitoring a afectat în dimineaţa zilei de joi inclusiv Bulgaria.

Potrivit lui Sadjad Bonabi, director al Companiei Iraniene de Infrastructură şi Comunicaţii, unul dintre cablurile de fibră optică întrerupte simultan străbate traseul dintre Iran şi Bucureşti, iar al doilea deserveşte o conexiune către Munchen. Pe durata soluţionării incidentului traficul a fost redirecţionat prin noduri de conectare funcţionale din vestul şi sudul Iranului.

Deocamdată, nu a fost oferită nicio explicaţie pentru cablurile tăiate.

 

CSID.ro

sus

Jurnalul unei femei care a acceptat să facă sex cu şeful ei pentru un post mai bun în companie 18 oct 2019

O femeie îşi dorea un post mai bun. Dar pentru asta a fost nevoită să facă sex cu şeful ei. mai mult

Rock-on.ro

sus

Fiica lui Kurt Cobain, liderul NIRVANA, s-a pozat în baie 16 mar 2018

Fiica lui Kurt Cobain s-a pozat în baie mai mult