Qualcomm a anunţat 4K Stream Adapter, un rival pentru Chromecast cu suport 4K şi modem LTE

13.02.2015
Qualcomm a anunţat 4K Stream Adapter, un rival pentru Chromecast cu suport 4K şi modem LTE

În luna octombrie a anului trecut, Qualcomm a prezentat prototipul unui adaptor HDMI pentru streaming care s-a făcut remarcat din puzderia de produse similare datorită platformei hardware foarte puternice şi a conectivităţii bogate. După patru luni, Qualcomm 4K Stream Adapter a fost finalizat, iar designul de referinţă poate fi acum adoptat şi integrat de către orice producător interesat.

Pe piaţă există în acest moment multe adaptoare pentru streaming wireless, începând de la produsele chinezeşti no-name şi terminând cu celebrităţi precum Chromecast sau Roku Streaming Stick. Între acestea, adaptorul Qualcomm se remarcă deoarece foloseşte un procesor puternic Snapdragon 800 care facilitează decodarea video la rezoluţie 4K şi include nu doar o interfaţă wireless rapidă 802.11 ac, ci şi un modem LTE care permite conectarea la conţinutul online atunci când nu există o infrastructură Wi-Fi locală.

Qualcomm 4K Stream Adapter se conectează direct la un televizor sau monitor prin intermediul unui port HDMI şi este compatibil cu standardul de streaming Miracast. Fată de acestea însă, produsul Qualcomm plusează cu suportul 4K, ceea ce-i permite să beneficieze de puţinul conţinut de acest fel care este disponibil în acest moment şi să pună în valoarea televizoarele şi monitoarele 4K.

La fel ca celelalte adaptoare de acest fel, Qualcomm 4SA poate fi folosit direct pentru streaming-ul local sau din afara reţelei, însă integratorii îl vor putea transforma eventual şi într-un mic PC prin implementarea unei versiuni complete de Android sau a oricărui alt sistem de operare compatibil cu arhitectura ARM. Pentru implementările comerciale pretenţioase, Qualcomm 4SA oferă un modul GPS pentru localizare şi tehnologia LTE Broadcast pentru distribuţia multipunct a semnalului video de la o sursă centrală către mai multe adaptoare 4SA.

Deoarece adaptorul Qualcomm este doar un design de referinţă, nu ştim la ce preţuri ne-am putea aştepta atunci când produsul va ajunge pe piaţă. Compania a afirmat că 4SA a suscitat interesul câtorva integratori din China, însă nu s-a hazardat să spună când vom putea vedea acest produs pe rafturile magazinelor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News