LG încearcă să pună capăt luptei dintre Blu-ray şi HD-DVD

02.02.2007
LG încearcă să pună capăt luptei dintre Blu-ray şi HD-DVD
Atenţie la 1080i

Despre partea de Blu-ray nu se poate spune decâăt că este exact ca oricare alt player. În contrast cu partea de HD-DVD, bh100 are acreditarea şi poartă logo-ul oficial Blu-ray. În principuiu toate dispozitivele care poartă logo-urile oficiale îndeplinesc în întregimetoate caracteristicile respectivului standard, iar dacă pe respectivul produs este doar scris doar un standard, fără logo-uri, există riscul ca acestaa să aibe unele probleme de funcţionare.

Despre “Super Multi Blue Player” ” se poate spune că are un timp re derăspuns de boot iniţializare bun, respectiv între 30-40 de secunde, comparat cu primele dispzitive Blu-ray sau HD-DVD cu care porneau în aproape un minut. Conform caracterisiticilor producătorului, player-ul ştie şi rezoluţia 1080p, dar prin intermediul portului HDMI nu am reuşit să obţin decât 1080i. 

Din informaţiile pe care le deţin în prezent, reiese faptul că bh100 are unele neaujunsuri inclusiv privind rezoluţia. Cu toate că producătorii suţin posibilitarea player-ului de a reda rezoluţia de 1080p, în teste prin intermediul portului HDMI nu poate reda decât 1080i. Este totuşi adevărat că această problemă fapt ar putea fi remediată cu următoarea versiune de firmweare. Meniul este uşor de utilizat şi intuitiv. Principalele categorii ale meniului sunt acompaniate şi de pictograme reprezentative. 

Ce găsim în pachet

Bineânţeles Bineînţeles găsim obiectul indispensabil oricărui player: telecomandătelecomanda. Un accesoriu bine venit, mai ales deoarece oferă posibilitatea de controla şi alte dispozitive audio-video. Tot în cutie este găsim şi manualul de folosire, aş putea spune indispensabil, mai ales dacă nu suntem foarte pricepuţi să lucrăm la cu astfel de dispozitive.

Cu ajutorul acestuia oricine poate să instaleze player-ul. Producătorul s-a gândit aproape la toate şi a lăsat în cutie şi cablurile necesare conectări acestuia la televizor, dar a omis cablul HDMI.

Este o achiziţie bună?

Acum depinde, dacă sunteţi un cinefil împătimit există riscul ca neajunsurile HD-DVD-ului să fie de neacceptat, dar pe partea cealaltă, dacă doriţi doar să puteţi viziona filmele HD şi nu vaă place să aveţi prea multe dispozitive dedicate, atunci bh100 este o alegere bună. Eu personal aş mai aştepta, nu de alta dar momentan este primul dispozitiv de acest gen. În viitorul apropiat pot să apară şi alte dispozitive similare şie, nu cred că inişiativa iniţiativa celor de la LG va trece ne remearcată de ceilalţi producători. Probabil concurenţa o săva tragăe concluziile necesare privitoare la calităţile şi neajunsurile acestui concept şi vor propune propriile dispozitive.

Blu-ray, HD DVD sau HD DVD-Blu-ray

LG, CES, Blu-ray, HD-DVD

Noul player LG bh100 a fost prezentat prima dată la CES, unde s-a anunţat şi data lansării: 4 februarie 2007. Ce este aşa deosebit la acest player? LG bh100 este primul player compatibil HD-DVD şi Blu-ray de pe piaţă, “menit să pună capăt confuziei create de lupta dintre Blu-ray şi HD-DVD” conform preşedintelui departamentului de tehnologie al LG Electronics, Dr. Hee Gook Lee.

La ce să ne aşteptăm

Prima impresie se spune că este cea mai importantă. Pentru aceasta compania LG a prevăzut în cazul lui bh100, nume de cod “Super Multi Blue Player”, o carcasă din aluminiu. Aceasta este plăcută la atingere şi bineînţeles neagră, concepută special pentru a fi poziţionată deasupra celorlalte dispozitive audio-video, fapt scos în evidenţă şi de prezenţa butoanelor pe partea superioară a carcasei şi nu pe partea frontală, cum se regăsesc la majoritate dispozitivelor similare.

LG bh100

Tot butoanele aflate deasupra player-ului dau o notă de distincţie. Şi dacă este să continuăm cu butoanele trebuie, să menţionăm că pe întuneric sunt înconjurate de o plăcută lumină albastră pentru uşurarea identificării şi folosirii.

Ce ştie exact

Cu riscul de a mă repeta: LG bh100 este primul player care poate reda discuri Blu-ray şi HD-DVD. Acum nu vă aşteptaţi să fie şi perfect! Din păcate nu poate reda toate opţiunile oferite de discurile HD-DVD. În principal aceste dezavantaje sunt legate de meniurile de loop sau extra materialele media conţinute de discurile HD-DVD.

LG bh100

Cu toate că poate să pară un neajuns, trebuie să recunoaştem că este primul player de genul acesta şi că totuşi putem viziona filmul. Oricum, chiar şi înainte să apară propriu-zis, circulă zvonul că nu ar avea acreditare HD-DVD, lucru care este confirmat de lipsa logo-ului oficial.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News