Soluţie pentru zilele caniculare: Reon Pocket, un „aer condiţionat” de buzunar de la Sony

29.07.2019
Soluţie pentru zilele caniculare: Reon Pocket, un „aer condiţionat” de buzunar de la Sony

Vara în România este un calvar în special pentru cei care nu stau toată ziua într-un birou care beneficiază de aer condiţionat. Unii mai trebuie să şi iasă pe stradă pe vremea caniculară de peste 30 de grade Celsius, iar soluţiile de răcire la purtător sunt puţine şi de multe ori ineficiente. Sony are însă o idee nouă: un soi de „aer condiţionat de buzunar”, pe care l-a prezentat în Japonia şi pe care îl va aduce pe piaţă cu ajutorul fanilor, care au finanţat proiectul Reon Pocket printr-un program de crowdfunding.

Reon Pocket este un sistem de climatizare portabil care ar putea ajuta multe persoane să reziste mai bine în căldura oraşelor pe timp de vară. Dispozitivul este mic, uşor şi portabil şi funcţionează diferit faţă de un aparat de aer condiţionat tradiţional. Acesta nu schimbă temperatura aerului, ci face transfer de căldură cu corpul utilizatorului prin curenţi termoelectrici, putând să scadă temperatura cu până la 13 grade Celsius. Aparatul trebuie amplasat pe spate, între omoplaţi, folosind un tricou special, care include un buzunar dedicat pentru Reon Pocket.

Se pare că dispozitivul poate funcţiona şi pentru a încălzi corpul utilizatorului, putând să crească temperatura cu până la 8 grade Celsius. Din clipul de prezentare, acesta pare să fie dedicat în special celor care lucrează în domeniul business, unde un costum şi cămaşă sunt obligatorii şi nu prea există opţiunea de a da jos din haine. Dispozitivul poate fi controlat prin intermediul unui smartphone cu aplicaţia dedicată instalată, iar durata de utilizare la o singură încărcare este de 24 de ore. Probabil că un Reon Pocket încărcat complet poate oferi utilizatorilor cel puţin 2-3 ore de utilizare în timpul programului de muncă la o singură încărcare.

Primii care au dat comandă prin crowdfunding vor trebui să plătească 117 dolari pentru un astfel de dispozitiv, iar livrările sunt aşteptate abia în 2020. Nu este clar dacă acest dispozitiv va fi lansat mai întâi în Japonia, urmând să fie lansat în restul lumii după, sau dacă va rămâne un dispozitiv „ciudat” pe care doar japonezii şi-l doresc.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult