Veşti proaste pentru infractori: Fujifilm lansează camera de supraveghere care te vede de la 1 km

25.07.2019
Veşti proaste pentru infractori: Fujifilm lansează camera de supraveghere care te vede de la 1 km

Cu o vastă experienţă în domeniul foto, Fujifilm doreşte să intre acum pe piaţa de camere de supraveghere, prezentând primul său model: SX800. Această cameră beneficiază de experienţa companiei în dezvoltarea de echipamente foto profesionale, lăudându-se cu posibilitatea de a putea citi fără probleme numărul de înmatriculare al unei maşini de la distanţă de un kilometru, folosind o combinaţie de zoom optic şi zoom digital care permite o lungime focală totală de 1.000 mm.

Camera SX800 de la Fujifilm beneficiază de un obiectiv cu zoom optic 40x, echivalentul unei plaje focale 20-800 mm pe un aparat foto „full-frame” pe 35mm, care poate foloşi în plus şi un zoom digital 1,25x. Astfel, imaginile pot fi clare chiar şi dacă subiectul urmărit este la 1 kilometru distanţă. De altfel, cei de la Fujifilm au prezentat capabilităţile de zoom ale camerei sale de supraveghere chiar şi de la o distanţă de 3 kilometri, putând distinge oamenii dintr-un turn aflat la această distanţă. Desigur, în acest caz, claritatea nu este destul de bună pentru a identifica persoanele.

Totuşi, SX800 are şi alte avantaje. Pentru un astfel de zoom este necesară şi o stabilizare avansată, iar compania a integrat atât stabilizare optică, cât şi stabilizare digitală, pentru imagini cât mai stabile. De asemenea, camera poate fi folosită pe timp de noapte fără a necesita un mod nocturn cu lumini infraroşii. Aceasta beneficiază de setări ISO de până la 819.200, care pot „lumina” cadrele chiar şi în beznă aproape totală. Desigur, zgomotul de imagine va afecta calitatea finală a cadrelor, însă persoanele filmate pot fi identificate pe baza imaginilor.

Alte avantaje faţă de alte soluţii similare de pe piaţă sunt focalizarea rapidă de 0,3 secunde, sau procesare care să compenseze pentru situaţii în care apare ceaţa sau efectul de căldură la distanţă. Fujifilm crede că aceste camere vor oferi avantaje în special autorităţilor, care le pot amplasa în zone de graniţă, în zone forestiere sau în aeroporturi, porturi şi pe autostrăzi, fiind astfel necesare mai puţine unităţi pentru a acoperi zone mai largi, graţie capabilităţilor avansate de zoom.

Nu este clar cât va costa SX800, însă cu siguranţă va fi una dintre soluţiile „premium” pentru supraveghere video şi probabil că cel puţin iniţial va fi disponibilă pentru comandă exclusiv pentru agenţii de stat şi companii.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult