GoPro pregăteşte Hero8 cu filmare 4K la 120 FPS şi GoPro Max, o nouă cameră 360

19.08.2019
GoPro pregăteşte Hero8 cu filmare 4K la 120 FPS şi GoPro Max, o nouă cameră 360

GoPro se pregăteşte să îşi reîmprospăteze gama de camere de acţiune. După un capitol destul de „zbuciumat” al companiei care a fost cauzat de pariul pe categoria de drone, care s-a concluzionat prin retragerea de la vânzare a dronei Karma şi închiderea noii divizii, GoPro pare că îşi regăseşte stabilitatea. Seria GoPro Hero7 s-a bucurat succes, în special pentru că a adus în sfârşit capabilităţi noi, care să justifice un upgrade pentru cei care au deja camere de acţiune, iar Hero8 pare să continue seria de îmbunătăţiri, prin adăugarea de noi funcţii şi realizarea de noi accesorii.

Chiar dacă momentan nu a fost anunţat în mod oficial, noul GoPro Hero8 Black pare să reinventeze din nou această gamă de dispozitive. Camerele de acţiune pot filma în rezoluţie 4K şi FullHD de mult timp, însă GoPro crede că există loc pentru îmbunătăţire. Conform unor leak-uri recente, noul Hero8 va permite filmare în rezoluţie 4K la 120 de cadre pe secundă, permiţând astfel realizarea de materiale video în „slow motion” la rezoluţie foarte mare, ceva ce era până recent posibil doar pentru clipuri Full HD.

Lista de capabilităţi video ale noii camere de acţiune include şi posibilitatea de filmare la 480de cadre pe secundă în FullHD, ceva ce găsim de obicei doar pe camere video foarte scumpe. Dacă istoria se va repeta şi de această dată, noul GoPro Hero8 va avea un preţ de listă de aproximativ 499 euro.

Un motiv în plus pentru upgrade la Hero8 ar mai putea fi compatibilitatea cu o nouă „husă” şi cu noi accesorii oficiale. Se pare că GoPro va lansa un soi de „bumper” care va oferi posibilitatea de a ataşa două accesorii cu montură „hot shoe”. Două dintre acestea apar şi în primele imagini scăpate pe internet cu noua cameră: un display LCD care poate fi orientat către utilizator, pentru realizarea de vlog-uri, probabil, cât şi o lumină cu LED-uri, pentru filmări în lumină slabă.

Cel mai probabil, acestea vor avea baterii separate interne, display-ul fiind echipat cu un port USB-C.  Desigur, tot aici vor putea fi ataşate şi microfoane sau alte accesoii oficiale sau neoficiale. Există deja soluţii „aftermarket” pentru generaţiile precedente de GoPro care permiteau funcţionalitate similară.

Se pare că alături de noua serie GoPro Hero8 va fi lansată şi o nouă generaţie a camerei 360 GoPro Fusion. Aceasta va primi un rebranding, conform zvonurilor, însă design-ul nu va fi schimbat foarte mult. GoPro Max va integra un display LCD pe una dintre părţi şi pare să beneficieze de site mai mari pentru microfoane, probabil sunetul fiind un capitol la care această cameră va excela. Din păcate, nu avem informaţii despre performanţa de captură video a acestei camere.

De obicei, GoPro lansează noi camere spre sfârşitul lunii septembrie, deci mai avem de aşteptat aproximativ o lună pentru informaţii oficiale despre noile GoPro Hero8 şi GoPro Max.

Sursa acestor informaţii şi imagini, Photorumors.com, a primit o cerere de eliminare a fotografiilor de pe site dela GoPro, deci aceste informaţii par a fi confirmate de această decizie. Cererea GoPro sugera că imaginile aparţin companiei şi sunt folosite fără licenţă, deci cel puţin la nivel de design, GoPro Hero 8 ar trebui să arate la fel ca în poze. Rămân de confirmat capabilităţile sale hardware şi software.,

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult