GoPro acceptă acum orice cameră digitală la buy-back în încercarea de a vinde mai multe unităţi HERO şi Fusion

19.04.2018
GoPro acceptă acum orice cameră digitală la buy-back în încercarea de a vinde mai multe unităţi HERO şi Fusion

GoPro trece probabil prin cea mai grea perioadă de la înfiinţarea companiei. Camerele sale, deşi foarte performante, nu se vând atât de bine, în timp ce proiecte eşuate precum drona Karma au lăsat găuri în bugetul companiei greu de acoperit. Astfel, compania caută tot felul de metode pentru a mişca mai multe unităţi de camere de acţiune. După un GoPro HERO ieftin, lansat luna trecută, compania modifică programul de buy-back, acceptând acum camere foto vechi şi de la alţi producători pentru cumpărarea unui GoPro la preţ mai mic.

Această iniţiativă a fost folosită şi anul trecut pe o perioadă limitată de numai 60 de zile, în care utilizatorii de camere GoPro mai vechi aveau şansa să le predea în schimbul unei reduceri pentru cumpărarea unui model nou. Conform companiei, 12.000 de clienţi au beneficiat de programul „Trade-Up”, iar acum acesta va rămâne activ permanent, fără limitarea principală: faptul că trebuia să fii deja utilizator de GoPro.

Noul program Trade-Up acceptă orice cameră digitală de la orice producător, indiferent de stadiul în care se află (cu urme de utilizare, cu crăpături în carcasă, etc.). În schimbul lor, GoPro HERO6, modelul de top din ofertă, poate beneficia de o reducere de 50 de dolari, în timp ce camera la 360 de grade, Fusion, poate să fie reduse cu 100 de dolari. Singurul dezavantaj în acest moment este faptul că oferta va fi disponibilă iniţial în Statele Unite.

GoPro va suporta inclusiv costurile de transport pentru camerele vechi în cazul în care utilizatorii vor să beneficieze de reducere prin comandă online, însă reducerea este aplicată abia atunci când camera de buy-back ajunge în depozitul companei.

Aceasta este doar cea mai recentă strategie a companiei pentru a încerca să crească veniturile, de curând GoPro oferind tehnologiile sale spre licenţiere către alţi parteneri. Se zvoneşte că Xiaomi, unul dintre cei mai mari rivali ai săi de pe piaţa de camere de acţiune se pregăteşte să facă o ofertă acţionarilor GoPro, pentru cumpărarea întregii afaceri.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult