Panasonic prezintă Lumix S1H, un aparat mirrorless cu stabilizare optică pe 5 axe şi filmare 6K

28.08.2019
Panasonic prezintă Lumix S1H, un aparat mirrorless cu stabilizare optică pe 5 axe şi filmare 6K

Panasonic LUMIX S1H încearcă să ofere calitate video la nivel profesional din formatul compact al unui aparat foto mirrorless. Aceasta este prima cameră din lume capabilă să realizeze înregistrări video la 6K/24p (raport de aspect 3:2), 5.9K/30p (raport de aspect 16:9), şi 10-bit 60p 4K/C4K.

Imaginile sunt obţinute cu ajutorul unui senzor de imagine Full-Frame de 24.2 megapixeli, compatibil cu Dual Native ISO, conectat la procesorul de imagine Venus Engine. LUMIX S1H asigură o gamă dinamică de 14+ stopuri, comparabilă cu cea a camerelor de cinema, şi V-Log / V-Gamut compatibile cu calorimetria populară denumită “VariCam Look.” Foarte important, timpul de filmare este nelimitat în toate modurile de înregistrare, mulţumită tehnologiei avansate pentru dispersia căldurii, care păstrează aparatul foto în parametrii optimi de funcţionare.

Modurile HDR (High Dynamic Range) în HLG (Hybrid Log Gamma), 4:2:2 10-bit HDMI output, Anamorphic 4:3 sunt disponibile împreună cu o varietate de instrumente specifice pentru cinematografie, precum lămpi de semnalizare, un monitor al formei de undă şi o funcţie V-Log View Assist.  

LUMIX S1H beneficiază de stabilizarea imaginii în corpul camerei (Body I.S.) pentru a compensa în mod eficient tremurul mâinii. Combinând Body I.S. (5 axe) şi O.I.S. (stabilizator optic de imagine pe 2 axe) în obiectivele din seria LUMIX S, Dual I.S. 2 corectează neclaritatea imaginilor permiţând o timpi de expunere cu până la 6.5 stop-uri*4 mai lungi.

Sistemul de cameră Full-Frame din seria LUMIX S adoptă montura L-mount. În prezent, peste 46 de obiective interschimbabile inclusiv 11 sau chiar mai multe obiective LUMIX S/S PRO sunt disponibile sau vor fi disponibile de la Panasonic, Leica Camera şi Sigma, iar o varietate de adaptoare/convertoare extind şi mai mult oportunităţile de utilizare cu şi mai multe obiective.

Noul aparat Panasonic LUMIX S1H va fi disponibil pentru comandă spre finalul lunii septembrie, la preţul de aproximativ 4000 dolari.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult