Fujifilm lansează GFX100, un aparat foto mirrorless cu rezoluţie de 102MP

24.05.2019
Fujifilm lansează GFX100, un aparat foto mirrorless cu rezoluţie de 102MP

Fujifilm GFX100 este noul flagship pentru categoria medium-format de aparate foto mirrorless.

Noul senzor de 102MP pune GFX100 în aceeaşi ligă cu produse mai scumpe livrate de rivalii Hasselblad şi Phase One. Chip-ul cu tehnologie CMOS este un model backside-illuminated oferind sensibilitate între ISO 100 şi ISO 12800, sau mai mult în modul boost.

GFX100 dispune de stabilizare optică in-body, având 5.5 nivele suplimentare de amortizare a vibraţiilor. Aparatul suportă filmare 4K/30 fps cu format de culoare 4:2;2 şi procesare pe 10 biţi, dotare întâlnită până acum doar la gama full-frame. Pozele pot fi salvate în format RAW cu procesare pe 16 biţi, obţinând o mai bună reproducere a detaliilor şi culori mai precise. GFX100 include şi o nouă funcţie „Smooth Skin Effect” care permite retuşarea automată a imaginilor, reducând nevoia pentru post-procesare.

Încadrarea imaginii se face cu ajutorul ecranului ajustabil pe două axe, sau vizorul electronic detaşabil, cu rezoluţie de 5.76 milioane de pixeli. Stocarea se face pe card-uri SD compatibile cu standardul USH-II, aparatul oferind două slot-uri care pot fi comutate automat.

Fujifilm oferă noul GFX100 într-o carcasă etanşă şi rezistentă, bine protejată împotriva pătrunderii de praf şi umezeală. Autonomia în cofiguraţie cu doi acumulatori este de aproximativ 800 de poze.

Complet echipat cu doi acumulatori, card de memorie şi vizor electronic, aparatul ajunge la o greutate de aproape 1.4Kg şi are dimensiuni apropiate unui DSLR full-frame. Însă de departe, cel mai „incomod” este preţul de 10000 dolari în pachet de bază, la care se va adăuga şi costul unuia sau mai multe obiective achiziţionate separat.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult