Canon lansează două aparate foto care imprimă fotografii direct pe hârtie

29.03.2019
Canon lansează două aparate foto care imprimă fotografii direct pe hârtie

Cine îşi mai aduce aminte de vechile aparate foto cu poze instant, produse cândva de Polaroid. În principiu, idea acestora era bună, dar conceptul a fost în cele din urmă abandonat din pricina slabei miniaturizări a aparatelor de tip analogic, a pozelor de calitate mediocră şi faptul că acestea nu puteau fi duplicate cu uşurinţă. Canon vine însă cu o interpretare demnă de era internetului, luând forma aparatelor all-in-one Zoemini S şi Zoemini C.

Chiar dacă pentru rezultate optime în continuare este nevoie de hârtie fotosensibilă specială, livrată de Canon în pachete de 20 sau 50 de coli, folosirea aparatului foto nu mai depinde de prezenta acesteia. Canon Zoemini S şi Zoemini C sunt aparate foto complet digitale, care stochează poze în memoria internă sau le pot transfera wireless către telefonul cu Android sau iOS, spre a fi încărcate în reţeaua de socializare preferată. Principala diferenţă este că aparatul foto integrează şi o imprimantă foto la care poţi apela pentru a obţine în formă fizică pozele care ţi se par interesante, fără vizite la un centru de imprimare foto sau să aştepţi până te întorci din vacanţă pentru a folosi imprimanta foto de acasă. Imprimarea se poate face pe loc, imediat ce apeşi butonul-declanşator, sau selectând poze deja obţinute, realizând oricâte copii fizice ai nevoie.

Modelul Canon Zoemini S include un senzor de 8MP, oglindă montată frontal pentru încadrarea pozelor selfie, blitz LED pentru iluminare suplimentară şi funcţie de acţionare a declanşatorului de la distanţă, utilă spre exemplu pentru poze de grup.

Pozele sunt imprimate pe hârtie foto autocolantă Zink, în format de 2×3-inci (5 x 7,6cm).

Canon ZOEMINI S este compatibilă cu aplicaţia Canon Mini Print (iOS/Android, care permite utilizatorilor să imprime imaginile direct de pe un dispozitiv inteligent, folosind Bluetooth, dar şi să editeze imaginile aplicând dintr-o gamă variată de filtre creative şi cadre. Pe lângă Instagram şi Facebook, aplicaţia Canon Mini Print permite conectarea şi cu Google Photos şi Dropbox, asigurând backup automat pentru pozele realizate.

Versiune mai simplă a modelului Canon ZOEMINI S, modelul Canon Zoemini C este disponibil fără compatibilitate cu aplicaţia Canon Mini Print şi este dotat cu un aparat foto de cinci megapixeli, o oglindă reflexivă pentru selfie şi un slot pentru card micro SD.

Ambele modele, Canon Zoemini S şi Canon Zoemini C, sunt oferite împreună cu 10 coli de hârtie de imprimare Zink autocolantă, rezistentă la murdărie şi la deteriorare. Acestea vor fi disponibile în magazinele online şi în magazinele fizice ale reprezentanţilor Canon începând cu 25 aprilie 2019.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult