Canon anunţă IVY REC, o cameră-breloc pe care să o iei cu tine peste tot

04.07.2019
Canon anunţă IVY REC, o cameră-breloc pe care să o iei cu tine peste tot

De câţiva ani suntem obişnuiţi să realizăm toate fotografiile cu telefonul, însă mai există câteva cazuri de utilizare şi pentru camere foto dedicate, precum cele de acţiune, sau camerele profesionale. Conceptul de point & shoot a dispărut aproape complet şi s-a mutat tot într-o zonă „premium”, pentru cei care vor performanţă foarte bună la un preţ pe măsură. Canon crede însă că mai există o piaţă şi pentru camere foarte mici şi foarte portabile, lansând câteva imagini şi specificaţii ale conceptului IVY REC, o cameră ultra-compactă, de forma unui breloc de chei sau stick USB.

Canon nu esate singura companie care îşi încearcă norocul în ultima perioadă cu o cameră mică. Google a lansat în urmă cu doi ani Clip, o cameră care realizează automat fotografii şi filmări, în timp ce HTC şi-a încercat norocul cu modelul RE Camera. IVY REC ar trebui să fie o cameră uşor de cărat peste tot, pe care să o poţi agăţa de orice, pentru a o avea la îndemână în orice moment. Zicala „camera cea mai bună este cea pe care o ai tot timpul la tine” ar trebui să se aplice în cazul lui IVY REC, pe care o poţi ţine cu tine, chiar şi când nu ai la îndemână rapid telefonul.

La nivel de specificaţii hardware nu sunt foarte multe de spus. Camera pare să fie protejată cu cauciuc de jur-împrejur, fiind rezistentă la şocuri, dar şi la apă (totuşi nu este pentru scufundări, ci doar pentru un metru, alemeni telefoanelor cu rezistenţă IP68). Aceasta include o carabinieră, care poate asigura ataşarea de haine, genţi, chei şi orice altceva. De asemenea, există şi un şurub pentru trepied standard.

Senzorul foto are 13 megapixeli şi are o dimensiune de 1/3”, fiind capabil să filmeze clipuri HD la 60 de cadre pe secundă. Camera vine şi cu o rotiţă, similară cu cea de pe camerele foto Canon, care permite schimbarea modurilor de funcţionare: foto, video, multi (rafală) şi Wi-Fi. Pe modul Wi-Fi, IVY REC se conectează la telefon, unde poţi vedea în timp real cadrul şi poţi controla captura. Fără smartphone, camera Canon nu oferă un „preview” al fotografiei, compania sugerând că poţi folosi pătratul carabinierei ca un soi de „range finder”.

Nu este clar însă dacă IVY REC va beneficia de memorie internă sau va fi dependentă de carduri microSD şi nici ce durată de utilizare va avea la o singură încărcare, sau dacă transferul de date se face prin USB sau exclusiv prin WiFi către un telefon.

Se pare însă că nici producătorul japonez Canon nu este 100% dedicat acestui concept. Compania a anunţat că va oferi camera iniţial prin Indiegogo, cei interesaţi putând să o comande cu o reducere de 30%. Totuşi, întrucât campania nu a fost încă lansată în mod oficial, nu ştim care va fi preţul oficial sau cel redus. Desigur, campania trebuie să fie de succes înainte ca IVY REC să intre în producţie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult