Business 24 feb 2020   ● Vizualizări: 250

Samsung închide temporar fabrica sa de telefoane din Coreea de Sud, unde sunt fabricate Galaxy Z Flip şi Galaxy Fold

Aurelian Mihai


Confruntată cu perspectiva unei epidemii de Coronavirus, Coreea de Sud ia deja măsuri stricte de carantină, numeroase companii fiind obligate să-şi suspende activitatea. Problemele pentru Samsung au apărut după ce la fabrica deţinută lângă oraşul sud-coreean Gumi a fost confirmat cel puţin un caz de infectare cu virusul COVID-19, compania decizând să suspende activitatea de producţie pe etajul unde s-a aflat angajatul bolnav cel puţin până pe data de  25 februarie.

Samsung precizează într-un comunicat de presă că au fost luate măsuri pentru plasarea în carantină şi testarea pentru coronavirus a colegilor care au intrat în contract cu angajatul infectat.

Cu toate acestea, continuarea activităţii după dezinfectarea spaţiilor de lucru şi punerea sub carantină a unora dintre angajaţi este departe de a fi sigură, noi cazuri de infectare putând determina măsuri şi mai stricte din partea autorităţilor sud-coreene. Oraşul Gumi este destul de aproape de Daegu, regiunea devenită epicentrul epidemiei de coronavirus din Coreea de Sud. Cu peste 763 cazuri raportate deja, Coreea de Sud este oficial a doua cea mai afectată ţară cea mai afectată de epidemia COVID-19 .

În prezent Samsung produce majoritatea smartphone-urilor Galaxy la fabricile sale din Vietnam şi India. Fabrica din Coreea de Sud livrează doar un mic număr de telefoane high-end destinate pieţei interne, printre care şi seriile Galaxy Z Flip şi Galaxy Fold. Aşadar, în timp ce suspendarea activităţii va avea un impact minim asupra ofertei tradiţionale de telefoane high-end, cerea relativ mare pentru telefoanele din seria Galaxy Z Flip ar putea să nu mai fie acoperită.

Din fericire, activitatea la fabricile de microprocesoare şi ecrane localizate în alte regiuni ale ţării nu este perturbat, deocamdată.

 

CSID.ro

sus

Cum faci sex pe timp de pandemie cu coronavirus 30 mar 2020

Fiind o perioadă în care infectările cu coronavirus cresc vertiginos de la o zi la alta, este important [...] mai mult

Rock-on.ro

sus

Fiica lui Kurt Cobain, liderul NIRVANA, s-a pozat în baie 16 mar 2018

Fiica lui Kurt Cobain s-a pozat în baie mai mult