Huawei anunţă că va avea un înlocuitor pentru pachetul Google Apps disponibil până la finalul anului

Huawei anunţă că va avea un înlocuitor pentru pachetul Google Apps disponibil până la finalul anului

Eşecul negocierilor purtate cu autorităţile din Statele Unite pentru eliminarea interdicţiilor comerciale la adresa Huawei au dus la excluderea de facto a companiei din pieţele smartphone occidentale, producătorul chinez căutând cu disperare soluţii pentru convingerea cumpărătorilor că lipsa pachetului Google Mobile Services (GMS) pe dispozitivele bazate pe Android nu este, de fapt, o problemă atât de mare.

Fără componenta Google Mobile Services (GMS), dispozitivele Huawei nu pot avea acces la aplicaţii considerate esenţiale de majoritatea utilizatorilor de Android, precum Google Search, Chrome, YouTube, Gmail, Google Maps, Google Photos şi Play Store, principala sursă de aplicaţii pentru Android.

Vorbind în cadrul conferinţei Huawei Developer Day, Charles Peng – preşedintele diviziei pentru India a Huawei a vorbit despre planurile pentru ”rezolvarea problemei americane”. Create cu ajutorul unor dezvoltatori software din India, versiuni alternative pentru aplicaţiile şi serviciile furnizate de Google vor fi disponibile pentru a fi instalate pe telefoanele Huawei înainte de finalul acestui an.

„Avem propriul nostru HMS [Huawei Mobile Services] şi încercăm să construim un ecosistem mobil”, a spus Peng. „Majoritatea aplicaţiilor cheie precum navigaţie, serviciul de plăţi electronice, jocuri şi mesagerie vor fi disponibile până la sfârşitul lunii decembrie”.

Rămâne de văzut cum va reuşi Huawei să convingă utilizatorii să accepte şi înlocuitorii celorlalte celelalte servicii Google esenţiale: YouTube, Gmail şi Play Store, experienţa de până acum avută cu Huawei AppGallery nefiind deloc convingătoare din punct de vedere al abundenţei de aplicaţii disponibile.

În ciuda dificultăţii sarcinii asumate, şeful Huawei spune că utilizatorii nu vor vedea multe diferenţe între HMS şi GMS. „Ne concentrăm asupra modului de a lucra cu dezvoltatorii pentru a oferi o experienţă bună clienţilor. Este o provocare pe care încercăm să o abordăm ”, a spus el.

Huawei a anunţat investiţii de 1 miliard dolari în dezvoltarea ecosistemului HMS, plătind dezvoltatori din mai toate regiunile lumii pentru publicarea de aplicaţii în Huawei AppGallery. „În fiecare ţară, ne vom concentra pe aducerea celor mai bune 100-150 de aplicaţii către clienţi prin intermediul HMS”, a spus Peng. El a adăugat şi că aplicaţiile create de dezvoltatorii indieni vor fi disponibile şi utilizatorilor din Europa, plus alte pieţe globale.

Totuşi, pentru aplicaţii foarte populare livrate de companii americane, precum WhatsApp, Instagram şi Facebook, şansele apariţiei în AppGallery-ul Huawei sunt destul de mici, dezvoltatorii acestora riscând amenzi usturătoare pentru încălcarea interdicţiilor decise de administraţia Trump.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult