Autorităţile din SUA propun mai multe restricţii pentru echipamentele telecom din China

29.10.2019
Autorităţile din SUA propun mai multe restricţii pentru echipamentele telecom din China

Şeful FCC (Comisia Federală de Telecomunicaţii din SUA) , Ajit Pai, a venit cu o nouă propunere care ar putea afecta afacerile Huawei şi ZTE în SUA. Acesta va supune la vot în cadrul Comisiei un proiect prin care echipamentele care „ar putea prezenta un risc de securitate naţională” să nu poată fi cumpărate prin subvenţii de la stat. Astfel, companiile ar fi descurajate de la cumpărarea de echipamente telecom de origine chineză.

„Grija este că actori ostili ar putea folosi „backdoor-uri” în reţelele noastre pentru a ne spiona, pentru a fura, pentru a ne face rău cu malware şi viruşi, sau ar putea exploata reţelele noastre. Sunt motive să credem că firmele chineze precum Huawei şi ZTE prezintă un risc inacceptabil la securitatea naţională a Statelor Unite”, a declarat Ajit Pai.

Dezvoltarea reţelelor de telecomunicaţii din SUA este bazată pe subvenţii de la stat prin Fondul de Servicii Universal. Astfel, dacă această propunere primeşte voturile necesare, companiile vor putea folosi aceste fonduri doar pentru a cumpăra echipamente produse în alte ţări. Altfel, utilizarea de echipamente Huawei sau ZTE vor putea fi cumpărate doar din banii proprii, costul fiind în această situaţie mai mare.

Probabil cea mai mare problemă în această situaţie pentru companiile americane va apărea în cazul operatorilor din mediul rural, întrucât aceasta sugerează inclusiv eliminarea echipamentelor chinezeşti din reţelele finanţate cu ajutorul Fondului Universal. Astfel, infrastructura deja existentă ar trebui să fie înlocuită cu una care este conformă cu noul regulament. Ajit Pai nu a dezvăluit încă şi un plan pentru ajutarea operatorilor financiar pentru a înlocui echipamentele deja instalate.

FCC va ţine o întâlnire pe data de 19 noiembrie pentru a vota pe baza acestei propuneri.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult