Apple îşi deschide sediu într-o clădire de birouri din Bucureşti

11.11.2019
Apple îşi deschide sediu într-o clădire de birouri din Bucureşti

Prezenţa Apple în România într-o manieră oficială se extinde. După ce compania şi-a înfiinţat o societate comercială locală numită Apple Sales anul trecut, există acum informaţii despre birourile acestei companii, care colaborează cu Apple Distribution International şi Apple Sales Ireland pentru a asigura „activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management” la noi în ţară, conform codului CAEN al companiei.

Apple Sales este divizia care se ocupă de distribuţie la nivel global a companiei, lucru care ar trebui să sugereze că produsele companiei ar putea fi distribuite în mod oficial direct la noi în ţară. În acest moment, produsele Apple sunt vândute prin distribuitori locali şi prin magazine autorizate. În România există deja mai multe magazine dedicate produselor Apple, precum showroom-urile iStyle sau Apple Shop-ul de la eMAG.

Conform Profit.ro, Apple Sales îşi va stabili sediul în clădirea de birouri Campus 6.1 din zona Politehnică din Bucureşti, care a fost dezvoltată de compania suedeză Skanska şi achiziţionată anul trecut de un fondul de investiţii austriac CA Immo. Aici mai au sediul şi alte companii multinaţionale preucm London Stock Exchange, NXP şi Starbucks, printre altele. De altfel, în această clădire ar trebui să se mute şi Microsoft începând de anul viitor. Această clădire este doar prima dintr-un proiect mai mare a unui complex de patru clădiri Campus 6.

Cu toate acestea, un Apple Store „adevărat” este încă departe. Iulian Stanciu, acţionar eMAG, declara în urmă cu patru ani, când a deschis primul Apple Shop din România, nu există niciun Apple Store în Europa Centrală şi de Est şi că un magazin oficial Apple ar putea fi la mai mult de cinci ani distanţă.

Având în vedere că Apple abia începe să se stabilească într-o manieră oficială în România, deschiderea unui magazin ar putea fi la câţiva ani distanţă de momentul actual.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult