Uber se întoarce în Columbia folosind o breşă în legislaţia ţării. Nu mai oferă „ride sharing”, ci închiriază maşini cu şofer

21.02.2020
Uber se întoarce în Columbia folosind o breşă în legislaţia ţării. Nu mai oferă „ride sharing”, ci închiriază maşini cu şofer

Activităţile de transport oferite de Uber au fost intezise în Columbia la începutul lunii februarie, însă deja compania şi-a reluat activitatea în această ţară. Compania foloseşte o breşă în legislaţia Columbiei, care redefineşte activitatea Uber din transport de persoane în regim taxi sau ride sharing în închirierea unei maşini cu tot cu şofer, aplicaţia fiind metoda prin care cele două părţi se întâlnesc şi încheie un contract.

La aflarea veştii că guvernul Columbiei va interzice activităţile companieie, Uber a declarat că această decizie este arbitrară şi că încalcă acordul de comerţ între SUA şi Columbia. Autorităţile columbiene au decis însă că Uber încalcă legea concurenţei după ce companiile de taxi au dat compania americană în judecată.

Conform Uber, serviciile sale din Columbia sunt acum diferite:

„Noul nostru model va permite utilizatorilor să închirieze un vehicul cu şofer, cele două părţi fiind în acord. Aplicaţia este punctul de contact care conectează cele două părţi pentru a forma un contract.”

Desigur, această strategie nu este nouă pentru Uber. Compania a avut probleme în multe ţări din lume, fiind nevoită chiar să se retragă complet din anumite regiuni. Ţări din Asia, Europa şi Orientul Mijlociu au refuzat Uber de-a lungul timpului, iar compania a continuat să lupte în multe dintre acestea pentru a-şi continua activitatea.

Acesta este însă doar primul pas pentru revenirea Uber în Columbia. Reprezentanţii companiei spun că sunt în căutarea mai multor metode de transport alternativ în această ţară:

„Vrem să oferim o diversitate de servicii care vor permite metode de transport tradiţional şi alternative noi să coexiste.”

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult