Porsche va instala Apple Music din fabrică la bordul noului Taycan. Oferă abonament şi internet gratuit clienţilor

21.08.2019
Porsche va instala Apple Music din fabrică la bordul noului Taycan. Oferă abonament şi internet gratuit clienţilor

Porsche Taycan va fi prima maşină din lume care va beneficia de integrare cu serviciul de streaming Apple Music, fără a folosi un iPhone pentru funcţionalitatea CarPlay. Practic, aplicaţia de muzică va fi integrată în software-ul maşinii, utilizatorii putând reda muzică de pe serverele Apple direct folosind sistemul de infotainment. Aceasta este o nouă strategie pentru Apple, întrucât de obicei, compania este foarte protectivă cu software-ul său.

Conform informaţiilor disponibile, Porsche plănuieşte să lege conturile Apple ID şi Taycan ID, pentru a oferi integrare completă cu serviciile Apple. Astfel, cei care au deja un cont de Apple Music, vor putea continua redarea melodiilor preferate direct la bordul maşinii fără să mai parcurgă alţi paşi complicaţi. Chiar dacă la bordul Porsche Taycan nu va exista Siri pe post de asistent virtual, Apple Music va putea fi controlat prin comenzile vocale ale asistentului proprietar Porsche.

Ca un bonus la cumpărare, Porsche va oferi tuturor celor care cumpără noul Taycan şi şase luni de abonament Apple Music gratuit, cât şi trei ani de internet gratuit la bordul maşinii. După expirarea celor şase luni, utilizatorii vor trebui din nou să plătească pentru acces al Apple Music, însă reprezentanţii companiei spun că majoritatea celor care plănuiesc să cumpere maşina sunt deja abonaţi la serviciul de streaming Apple, deci este foarte probabil că vor continua să plătească pentru acesta.

Desigur, Porsche Taycan este doar prima maşină a companiei care va beneficia de această capabilitate. Mai multe modele vor oferi Apple Music, dar şi CarPlay la bord în viitor, anumite modele mai recente fiind deja echipate cu sistemul de conectivitate la smartphone. Se pare că parteneriatul dintre Apple şi Porsche este destul de avansat, maşinile producătorului german nefiind şi compatibile cu Android Auto de la Google.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult