O femeie a fost hărţuită de fostul iubit care îi controla maşina de la distanţă

11.11.2019
O femeie a fost hărţuită de fostul iubit care îi controla maşina de la distanţă

Maşinile lansate în ultimii câţiva ani sunt pline de tehnologie, de la diverse funcţii de condus asistat, până la controlul maşinii de la distanţă prin internet. Toate acestea sunt implementate pentru a face viaţa şoferilor mai uşoară şi pentru a îmbunătăţi siguranţa acestora în trafic. Totuşi, există şi posibilitatea de a folosi aceste tehnologii în scopuri maliţioase. O femeie din Australia a fost hărţuită de fostul ei iubit care avea control de la distanţă al maşinii sale, cât şi acces la geo-locaţia acesteia. Acesta a fost arestat şi şi-a recunoscut vina.

Cei doi au avut o relaţie de şase luni, timp în care bărbatul de 38 de ani a ajutat-o pe victimă să îşi cumpere o maşină Land Rover. Acest lucru i-a oferit inculpatului acces la codul VIN al maşinii, pe care el l-a introdus în aplicaţia maşinii de pe telefonul său. Astfel, acesta a primit acces la controlul funcţiilor maşinii de la distanţă precum posibilitatea de a porni şi opri maşina sau de a ajusta geamurile. În acest fel, bărbatul a reuşit şi să îi sustragă telefonul femeii din maşină.

Aceasta a realizat că este vorba despre fostul său iubit abia după ce şi-a căutat telefonul prin funcţia „find my phone” de pe un laptop, unde a găsit contul lui de e-mail conectat la telefonul care lipsea. Pe acel cont se regăseau notificări despre locul unde maşina era parcată.

„Aceste acţiuni m-au făcut să nu mă simt în siguranţă. M-au făcut să mă tem de tehnologia pe care înainte o apreciam şi m-a lăsat cu o neîncrederea în protecţiile de securitate cibernetică şi de legile pe care le avem în prezent, acum că ştiu cum pot fi exploatate”, a declarat victima.

În urma plângerii, poliţia a percheziţionat casa suspectului, unde au fost găsit un laptop pe care erau informaţii despre arme de foc, alături de preţuri şi detalii private despre victimă, printre care şi locurile pe care le frecventa.

Reprezentanţii Land Rover au spus că au blocat accesul bărbatului la maşină imediat ce au aflat despre acest lucru, însă nu au oferit informaţii despre posibilitatea de a evita astfel de situaţii în viitor.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult