Clever, aplicaţia de transport alternativ, devine Free Now. Şoferii şi clienţii vor trebui să facă tranziţia la o nouă aplicaţie

04.11.2019
Clever, aplicaţia de transport alternativ, devine Free Now. Şoferii şi clienţii vor trebui să facă tranziţia la o nouă aplicaţie

Free Now este noul nume al aplicaţiei de transport alternativ Clever. Aceasta va continua să funcţioneze o perioadă în paralel cu noua platformă, însă la un moment dat, toţi şoferii Clever vor putea fi găsiţi doar pe Free Now. Clever este astfel parte a grupului internaţional de mobilitate urbană „NOW”, lansat de companiile Daimler şi BMW la începutul anului 2019. De altfel, Free Now este bazat pe infrastructura aplicaţiei MyTaxi, adoptând numele Free Now în iulie 2019.

Pentru început, şoferii din Bucureşti care activează pe Clever vor fi mutaţi treptat pe Free Now. În timp, şoferii din alte oraşe vor fi de asemenea mutaţi pe noua platformă. Avantajul Free Now peste Clever ar fi accesul la piaţa internaţională pe care grupul „NOW” îl are, clienţii din peste 100 de oraşe din nouă ţări fiind deja obişnuiţi cu acest serviciu. Astfel, turiştii care vizitează România vor putea da comenzi direct pe aplicaţia pe care o au deja.

Desigur, mutarea platformei vine cu o mică problemă pentru utilizatori: vor trebui să instaleze aplicaţia Free Now separat de vechiul Clever din AppStore sau Google Play Store odată ce accesul la Clever va fi oprit complet. Momentan, chiar dacă anunţul a fost făcut în mod oficial, Free Now nu este disponibilă pe niciun magazin de aplicaţii mobile din România.

Free Now există deja în Germania, Marea Britanie, Irlanda, Spania, Portugalia, Italia, Polonia, Austria şi Suedia, România fiind cea de-a zecea ţară care are acces la această platformă digitală de transport alternativ. În reţeaua grupului Now mai există şi alte soluţii similare dar pentru alte nevoi precum Share Now, pentru închiriere de maşini, Park Now, pentru servicii de parcare, Charge Now, pentru încărcarea maşinilor electrice şi Reach Now, pentru servicii d transport de bunuri.

„Clever devine parte din cel mai important grup de soluţii de mobilitate din Europa, o etapă care va genera beneficii majore tuturor pasagerilor şi şoferilor noştri. Primul pas strategic în direcţia transformării aplicaţiei într-o platformă multimodală a fost realizat în luna ianuarie a acestui an, prin lansarea serviciului de transport alternativ CleverGO. Migrarea către FREE NOW este un capitol important în demersul nostru de a oferi o gamă completă de servicii de mobilitate într-o singură aplicaţie. Cu FREE NOW, pasagerii români vor putea să folosească aceeaşi aplicaţie de e-hailling oriunde în Europa. Numai în 2019, Clever a transportat peste un milion de pasageri în România, fiind cea mai descărcată aplicaţie din industrie la nivel naţional”, a declarat Andrei Frunză, CEO Clever / FREE NOW România.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult