O schimbare neanunţată adusă aplicaţiei Play Store stârneşte confuzie în rândul utilizatorilor de Android

15.01.2020
O schimbare neanunţată adusă aplicaţiei Play Store stârneşte confuzie în rândul utilizatorilor de Android

Parte din rutina utilizatorilor de Android, inspectarea actualizărilor aduse aplicaţiilor instalate pe telefon nu va mai fi niciodată la fel, Google operând o modificare neanunţată pentru aplicaţia Play Store.

Responsabilă cu actualizarea aplicaţiilor de Android incluse în catalogul oficial Google Play (instalate manual sau preinstalate de producătorul dispozitivului), aplicaţia Play Store nu va mai emite mesaje de notificare pentru fiecare aplicaţie actualizată. 

Măsura este una deliberată, Google dorind să elibereze astfel lista de notificări, problema fiind destul de stridentă în cazul dispozitivelor cu un număr foarte mare de aplicaţii instalate.

Numai că Google a omis să informeze şi utilizatorii despre modificarea făcută, mulţi dintre aceştia manifestând îngrijorare faţă de dispariţia subită a notificărilor de actualizare. Oficialii Google dau însă asigurări că nu este nimic necurat la mijloc, actualizările automate continuând să fie aplicate ca şi până acum, doar că mesajele de notificare dispar imediat ce procesul de instalare este finalizat.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult