Microsoft îţi transformă desktop-ul Windows 10 într-un canal de ştiri prin aplicaţia News Bar

01.04.2020
Microsoft îţi transformă desktop-ul Windows 10 într-un canal de ştiri prin aplicaţia News Bar

Microsoft este o companie atât de mare încât de multe ori nici nu te aştepţi ca anumite aplicaţii care nu au obligatoriu legătură cu domeniul lor de activitate obişnuită (Office, Xbox şi Windows) să vină direct din „laboratoarele” sale. Ei bine, compania a lansat recent o aplicaţie de Windows 10 numită News Bar, care îţi transformă desktop-ul într-o bară de ştiri, ca cea de pe posturile de televiziune de ştiri. Aici rulează cele mai importante titluri ale zilei şi poate fi dezactivată temporar sau permanent, la nevoie.

News Bar este o nouă aplicaţie de Windows 10 disponibilă în Windows Store, lansată iniţial în variantă beta de către Microsoft. Aceasta este dezvoltată de echipa Microsoft News, fostul MSN News, care crede că o astfel de soluţie ar putea ajuta utilizatorii să fie informaţi despre evenimente importante la nivel mondial sau din vecinătatea lor. Aici apar doar titluri, alături de link-uri care te pot trimite direct pe site-ul care a publicat respectivul articol. O veste proastă pentru cei care folosesc alte browsere decât Edge de la Microsoft, este că nu poţi seta browser-ul implicit în care News Bar deschide ştirile.

Din păcate, sursele nu pot fi personalizate, iar ştirile sunt generaliste, fără a folosi un profil de utilizator pentru personalizarea informaţiilor pe baza unor interese sau domenii preferate pe care le urmăreşti în mod normal. Din acest punct de vedere, aplicaţia oferă o funcţionalitate de bază. Totuşi, aceasta poate fi personalizată să apară fie deasupra taskbar-ului, fie în partea din dreapta a ecranului.

Cei care doresc să ia o pauză de la „breaking news” pot să ascundă  bara temporar, aceasta urmând să se activeze automat după două ore. Pentru a închide News Bar complet, este necesară închiderea manuală din taskbar.

Momentan, aplicaţia poate fi descărcată folosind magazinul de aplicaţii Windows Store din SUA, dacă doriţi să testaţi în România. Pe magazinul local, de România, aceasta nu este disponibilă. Probabil că Microsoft va dori să testeze funcţionalitatea şi stabilitatea aplicaţiei înainte de o lansare la nivel mondial. De altfel, va trebui să găsească furnizori de ştiri de încredere în fiecare regiune, pentru a nu lăsa articole de tip fake news să pătrundă pe desktop-urile utilizatorilor.

Nu este însă clar dacă News Bar va deveni în timp o componentă a sistemului de operare Windows, sau dacă va rămâne o aplicaţie opţională pentru cei care îşi doresc o astfel de soluţie de ştiri afişate în mod „crawl” pe desktop.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult