Cum arată interfaţa ColorOS 7, versiunea de Android 10 livrată pe telefoanele Oppo şi Realme

06.11.2019
Cum arată interfaţa ColorOS 7, versiunea de Android 10 livrată pe telefoanele Oppo şi Realme

Producătorul chinez Oppo va dezvălui noua versiune de firmware ColorOS 7 în exact două săptămâni, oferind utilizatorilor o experienţă substanţial diferită de interfaţa Android 10 gândită de Google.

ColorOS 7 vine cu noi animaţii pentru efecte de tranziţie între aplicaţii şi încărcarea acumulatorului, derivate însă din Android 10. Vor fi adăugate noi seturi de icon-uri pentru aplicaţii, iar modul de prezentare a notificărilor a fost refăcut.

Primul aspect care atrage atenţia este absenţa meniului app drawer, toate aplicaţiile instalate având scurtături fixate permanent pe ecranul principal, împărţit în mai multe pagini selectabile folosind alunecări stânga-dreapta pe suprafaţa touch. Schimbarea făcută obligă tranziţia la noul tip de interfaţă, după ce versiunea ColorOS anterioară lăsa încă posibilitatea alegerii între designul cu meniu app drawer şi home screen.

ColorOS 7 va include şi o temă de interfaţă adresată telefoanelor pentru gaming şi fanii jocurilor pe mobil în general, însă prezentarea acesteia este lăsată pentru evenimentul de lansare oficial.

Mai mult decât un skin de Android personalizat pentru dispozitivele Oppo, ColorOS va fi disponibil şi de telefoanele Realme, cu unele adaptări duse pachetului de aplicaţii și culorile interfeţei.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult