Construit pe fundaţiile Opera, broswerul Vivaldi a fost lansat şi pentru Android

09.09.2019
Construit pe fundaţiile Opera, broswerul Vivaldi a fost lansat şi pentru Android

Adresat utilizatorilor avansaţi care doresc să folosească pe Android un web browser care să includă toată funcţionalitatea versiunii pentru PC, Vivaldi poate fi descărcat în versiune Beta complet funcţională.

Browserul Vivaldi se adresează utilizatorilor avansaţi şi include o interfaţă puternic personalizabilă, cu suport pentru tab-uri multiple, mod de navigare incognito, manager de parole integrat şi bookmark-uri cu suport pentru sincronizare cloud. Fanii Opera vor remarca cu siguranţă meniul Speed Dial, folositor pentru accesarea rapidă a paginilor des vizitate şi organizarea colecţiei de bookmark-uri.

Dincolo de interfaţa foarte versatilă, Vivaldi pune accent şi pe partea de securitate şi protejarea intimităţii în timpul sesiunilor de navigare, blocând colectarea agresivă de informaţii despre utilizatori. Totodată, funcţia de sincronizare a sesiunii de navigare, parole şi fişiere bookmark între dispozitivele folosite se face prin conexiune criptată în sistem end-to-end, prevenind astfel scurgerile de informaţii.

Vivaldi include şi funcţii mai puţin obişnuite în sfera browserelor web, cum ar fi posibilitatea de a salva notiţe direct în browser şi a le accesa de pe alt dispozitiv sincronizat. De asemenea, utilizatorii pot schimba din mers motorul de căutare folosit şi salva capturi de ecran, acoperind pagina activă sau întreg conţinutul ecranului.

Vivaldi este bazat pe proiectul open source Chromium şi foloseşte acelaşi motor de randare ca şi browserul Chrome, viteza de încărcare a paginilor şi compatibilitatea cu site-urile vizitate fiind similară browserului Google.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult