Ce ştie să facă aplicaţia Zoom care a explodat în utilizare după ce oamenii au fost obligaţi să stea acasă

31.03.2020
Ce ştie să facă aplicaţia Zoom care a explodat în utilizare după ce oamenii au fost obligaţi să stea acasă

Zoom este o aplicaţie de teleconferinţă folosită în mod obişnuit de companii, însă odată cu apariţia epidemiei COVID-19 a devenit şi opţiune de comunicare şi pentru cei nevoiţi să lucreze de acasă, sau care pur şi simplu doresc să „fenteze” distanţarea socială impusă în perioada de carantină ţinând legătura de la distanţă cu prieteni sau colegi de serviciu.

Cu puţine semne care să prevestească parcursul actual, Zoom a surclasat într-un timp foarte scurt soluţii consacrate, precum Skype şi Google Hangouts, devenind una dintre platformele preferate de mesagerie video. În doar o lună, Zoom a devenit adoua cea mai descărcată aplicaţie mobilă din lume, devansată doar de TikTok, potrivit firmei de analiză Sensor Tower.

În ciuda succesului de care se bucură, Zoom Video Communications – compania californiană aflată în spatele aplicaţiei Zoom ezită deocamdată să furnizeze cifre exacte, CEO-ul Eric Yuan vorbind doar la modul general despre diversificarea scenariilor de utilizare şi creşterea numărului de utilizatori „disponibili”. Farshad Hashmatulla, PRr-ul companiei, a adăugat: „Considerăm că fiecare afacere are responsabilitatea socială de a aduce o contribuţie pozitivă comunităţii şi societăţii, acest lucru fiind de o importanţă critică în perioadele de criză. „

Dar chiar şi fără date oficiale din partea companiei, există câţiva indicatori destul de concludenţi pentru  succesul obţinut într-o perioadă relativ scurtă de timp. Cea mai clară dovadă pentru succesul Zoom este poziţionarea sa în fruntea topului celor mai descărcate aplicaţii de mobil, atât pe Android cât şi pe iOS.

Cu 20 milioane de instalări contorizate doar în ultima săptămână, Zoom este surclasată în topul descărcărilor doar de aplicaţia TikTok, cea din urmă fiind o platformă de socializare în toată puterea cuvântului.

Explicată prin faptul că majoritatea instalărilor recente provin de la persoane care folosesc pentru prima dată aplicaţia, creşterea cu 213% a numărului de utilizatori în doar o săptămână este perfect plauzibilă. Statisticile arată şi mai impresionant dacă luăm ca reper săptămâna 2-9 martie, creşterea fiind de 728%.

Raportat la competiţie, aplicaţia mobilă a Zoom a fost instalată de aproximativ 3,7 ori mai mult decât clientul Skype şi de 8,6 ori mai mult decât Google Hangouts.

Unul dintre atuurile care au adus popularitatea Zoom este colecţia de filtre pentru „înfrumuseţare”, a căror folosire reduce presiunea pe afişarea unei ţinute impecabile de acasă.

Suportul pentru fundaluri virtuale ale Zoom este un alt aspect important: poţi ascunde tot ce este în spatele tău setând o poză oarecare, sau o fundalul generic al unui birou perfect îngrijit.

Însă poate cel mai important atu este funcţionalitatea, apelurile video desfăşurate cu aplicaţia Zoom funcţionând în general fără întreruperi şi la un nivel de claritate apreciat drept superior soluţiilor competitioare.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News