Aplicaţia WhatsApp, sursa problemelor cu autonomia bateriei pe anumite telefoane Android

Aplicaţia WhatsApp, sursa problemelor cu autonomia bateriei pe anumite telefoane Android

Un număr destul de mare utilizatori au remarcat diminuarea subită a autonomiei telefonului mobil, aparent, fără o explicaţie anume. Semnalată mai întâi pe Reddit, sursa neplăcerilor pare să fie clientul WhatsApp, reducerea autonomiei bateriei manifestându-se doar pe anumite dispozitive bazate pe Android care au instalată şi această aplicaţie.

În capul listei se află telefoanele OnePlus, însă după actualizarea la ultima versiune WhatsApp probleme au fost semnalate şi la seriile Galaxy S10e, Galaxy S9, Google Pixel 3 şi Pixel 4. Potrivit unui utilizator OnePlus 6, după instalarea ultimei versiuni WhatsApp cu suport pentru deblocare cu ajutorul amprentei, istoricul de folosire a bateriei arată că aplicaţia a fost activă pe dispozitiv timp de 1.5 ore, chiar dacă folosirea efectivă de către acesta nu a depăşit 1 minut. Asta se traduce în drenare accelerare a bateriei.

Probleme similare au fost semnalate şi de un utilizator al modelului Redmi Note 5 Pro, activitatea de fundal a clientului WhatsApp consumând peste 50% din rezerva bateriei.

O posibilă soluţie ar putea fi reinstalarea aplicaţiei WhatsApp, urmată de restaurarea ultimului backup al conversaţiilor. Însă această soluţie pare să funcţioneze doar temporar, problemele reapărând după ceva timp. Având în vedere nivelul destul de mare de răspândire, este de aşteptat ca dezvoltatorii WhatsApp să ofere în scurt timp un remediu oficial, prevenind astfel diminuarea bazei de utilizatori în faţa serviciilor competitoare de mesagerie instant.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult