Aplicaţia Google Phone va primi opţiune de înregistrare a apelurilor

16.01.2020
Aplicaţia Google Phone va primi opţiune de înregistrare a apelurilor

Prezentă pe majoritatea telefoanelor cu sistem Android, Google Phone ar putea deveni şi aplicaţie de înregistrare a apelurilor, indicii privind adăugarea acestei funcţii apărând deja în codul acesteia.

Utilă în anumite situaţii, înregistrarea apelurilor de voce ridică anumite probleme de confidenţialitate, atunci când discuţiile private sunt folosite în alte scopuri. În plus, legislaţia din anumite regiuni ridică şi mai multe obstacole, Google ezitând până acum să furnizeze o implementare oficială pe Android pentru funcţia de înregistrare apeluri.

De-a lungul timpului, platforma Android a oferit totuşi suport pentru înregistrarea apelurilor telefonice folosind aplicaţii create de terţi. Începând cu versiunea Android 9.0 Pie, Google a restricţionat această funcţionalitate încât doar pe telefoanele trecut prin procedeul de ROOT mai funcţiona înregistrarea apelurilor. De atunci, înregistrarea apelurilor mai este posibilă doar pe dispozitive care folosesc versiuni Android modificate de producător special pentru a include această funcţionalitate.

Însă potrivit indiciilor descoperite în codul celei mai noi versiuni a aplicaţiei oficiale pentru apelare furnizată de Google pentru telefoanele cu sistem Android, funcţia de înregistrarea a apelurilor ar putea reveni. Google ar putea lucra şi la crearea unor noi elemente API, la care producătorii OEM să poată apela pentru a oferi funcţionalitatea de înregistrare a apelurilor pe dispozitivele proprii.

Totuşi, este de aşteptat ca implementarea pregătită de Google să vină cu anumite limitări menite să evite probleme de ordin legal, cu ar fi alertare automată a celorlalţi participanţi la conversaţie despre înregistrarea convorbirii.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult