Teac te zdruncină cu HP-F100

08.05.2007
Teac te zdruncină cu HP-F100

Începând cu această lună Teac va comercializa în Japonia un nou tip de căşti bazate pe tehnologia BCT (bone conduction technology). Modelul Filtune/HP-F100 transmite sunetul prin vibraţii induse oaselor capului, din jurul urechii şi nu tradiţional prin intermediul oscilaţiilor aerului. Căştile dispun de un amplificator alimentat de la trei baterii care îi conferă o durată de funcţionare de aproximativ zece ore.

Compania ne prezintă şi principiul de funcţionare care face modelul atât de special. În cazul căştilor obişnuite sunetul este transmis de la difuzor la timpan prin intermediul oscilaţiilor aerului, care la rândul lui transmite sunetul mai departe la urechea internă. Tehnologia propusă de Teac scoate din ecuaţie timpanul, sunetul fiind transmis sub formă de vibraţii direct către urechea internă prin intermediul oaselor.

Să transmit voit vibratii prin oase?! Ideea nu mi se pare strălucită, prefer metoda tradiţională şi învechită în viziunea inginerilor de la Teac.

Nu îmi mai amintesc prea multe de la lecţiile de anatomie şi este posibil să greşesc. Să fie oare utile persoanelor care au timpanul perforat pentru a le oferi o audiţie de calitate? Producătorul nu a dat informaţii în acest sens.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News