Samsung va lansa o baterie externă care suportă încărcare wireless şi prin USB-C, folosind puteri de până la 25W

24.12.2019
Samsung va lansa o baterie externă care suportă încărcare wireless şi prin USB-C, folosind puteri de până la 25W

Galaxy Note 10+ suportă deja încărcare rapidă prin cablul USB-C folosind puteri de până la 45W. Însă modul de încărcare wireless este mai simplu şi comod de folosit, avantaj pe care Samsung îl va pune în valoare cu ajutorul unui nou accesoriu de tip power bank.

Trecut deja pe la autoritatea americană FCC, responsabilă cu certificarea tuturor dispozitivelor care includ capabilităţi wireless, noul accesoriu adresat posesorilor de telefoane Samsung poartă numele de model EB-U3300 şi vine cu o listă de specificaţii care confirmă disponibilitatea puterii de 25W.

Confirmată între timp şi cu o poză de prezentare neoficială, noua baterie externă se face remarcată prin dispariţia conectorului USB-A, designul folosind în schimb doi conectori USB-C, despre care putem presupune că pot fi folosiţi pentru alimentarea a două dispozitive simultan. Cel puţin unul dintre conectori este de tip reversibil, permiţând reîncărcarea acumulatorului cu o capacitate de 10000 mAh.

Cel mai probabil, puterea de încărcare de 25W va putea fi atinsă doar la folosirea cablului USB-C, modul wireless fiind limitat la o valoare standard de 15W.

Deocamdată nu este clar când va lansa Samsung noul power bank echipat cu capabilităţi wireless, dar este ca momentul să fie sincronizat cu cel al lansării seriei Galaxy S11 în luna februarie. Cert este că utilitatea noului gadget nu se limitează la Galaxy S11, Samsung având lansate deja patru dispozitive care se încarcă la 25W, cum ar fi Galaxy Note 10, Note 10+ şi Galaxy A70.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult