Accesorii 10 September 2019 | 17:37   ● Vizualizări: 215

Polaroid Lab este primul aparat care poate converti orice imagine afişată pe ecranul telefonului în poze instant

Aurelian Mihai


Simplu de folosit şi eficient, Polaroid Lab adaptează principiul de funcţionare al aparatelor foto cu developare instant pentru era telefoanelor inteligente.

În loc să încerce fără succes înlocuirea smartphone-ului de buzunar cu un dispozitiv incomod de transportat şi folosit, Polaroid Lab se prezintă ca un laborator ad-hoc pentru transpunerea pozelor din format digital pe suport de hârtie. Până aici, nimic nou. Imprimantele foto de buzunar existând de mult timp pe piaţă, oferind instantanee chiar de mai bună calitate decât acest dispozitiv ciudat.

Farmecul lui Polaroid Lab constă în efectul retro pe care îl conferă pozelor generate exclusiv prin metode low-tech. Astfel, în locul capului de imprimare şi hârtie specială avem film fotografic veritabil, identic celui folosit în anii ”90 de aparatele foto cu developare instant. Sistemul optic foloseşte un sistem de oglinzi şi obturator cu acţionare manuală pentru încadrarea imaginii afişate de ecranului unui smartphone pe hârtia fotosensibilă.

Pentru generarea unei poze este de ajuns să aşezăm telefonul mobil pe suportul Polaroid Lab, având grijă ca imaginea să fie afişată la dimensiunea corectă pe ecranul telefonului întors cu faţa în jos, după care apăsăm butonul roşu pentru declanşarea obturatorului. Operaţiunea este asistată cu o aplicaţie care asigură afişarea corespunzătoare a imaginilor, orice model smartphone începând cu iPhone 6 fiind compatibil.

Urmând expunerii iniţiale cu durată de câteva secunde, poza ieşită pe la partea de jos a aparatului mai are nevoie de alte câteva minute pentru auto-developare.

Cu preţ de 129 dolari, Polaroid Lab funcţionează cu rezerve standard  de „hârtie” 600 series pentru aparate foto cu developare instant, disponibile la preţ de 18.99 dolari per set de 8 bucăţi.

 

Promotor.ro

sus

Povestea Godzilei româneşti. Era o centrală nucleară pe roţi - VIDEO 03 November 2015

Ceauşescu era să-şi rupă gâtul când s-a dat jos din el continuare(Articol din sectiunea Masini [...] mai mult

Mediafax.ro

sus

ALERTĂ ANM: O masă de aer polar va traversa România. Sunt aşteptate temperaturi negative şi brumă 15 September 2019

Meteorologii anunţă că o masă de aer polar va traversa România începând de marţi, când se va [...] mai mult

CSID.ro

sus

Lichidul seminal: mirosuri care semnalează probleme de sănătate 04 September 2019

Lichidul seminal, conţinutul său fiind în mare parte apă, are un miros neutru. mai mult

Rock-on.ro

sus

Fiica lui Kurt Cobain, liderul NIRVANA, s-a pozat în baie 16 March 2018

Fiica lui Kurt Cobain s-a pozat în baie mai mult

PUBLICITATE