Accesorii 10 September 2019 | 18:19   ● Vizualizări: 446

LG pregăteşte un ecran portabil care se rulează pentru transport, optimizat pentru vizionarea de conţinut

Aurelian Mihai


Conectat wireless la telefonul mobil sau funcţionând ca şi tabletă de sine stătătoare, noul gadget descris de LG într-o aplicaţie pentru brevet promite să ofere un adevărat deliciu vizual.

De mărimea unui smartphone atunci când este rulat pentru transport, dispozitivul foloseşte din plin tehnologia ecranelor OLED flexibile pentru a oferi de 4-5 ori suprafaţa de afişare a unui smartphone convenţional, complet cu interfaţă touch şi sistem audio.

Ecranul rulat de două ori în jurul carcasei ce găzduieşte partea electronică şi acumulatorul va putea fi extins complet sau parţial, brevetul descriind inclusiv un mod de utilizare cu ecranul complet rulat. Teoretic, LG ar putea folosi acest concept inclusiv pentru crearea unui smartphone, Google oferind deja suportul necesar pentru scalarea dinamică a interfeţei, începând cu versiunea Android 10.

Fixarea ecranului rulat pentru transport se face cu magneţi, prevăzuţi pe spatele segmentelor de carcasă conectate folosind balamale cu mobilitate limitată, gândite să prevină deteriorarea ecranului prin îndoire excesivă.

Deşi este un bun indiciu pentru nivelul de inovaţie atins în fabricile LG Display, brevetul în care este descris noul dispozitiv cu ecran rulabil nu garantează în nici un fel lansarea unui produs comercial care să se potrivească descrierii. Fără îndoială, provocările tehnice sunt considerabile, ecranul cu până la patru balamale articulate fiind incomparabil mai dificil de pus într-un produs viabil comercial decât soluţiile folosite cu actuala generaţie de telefoane pliabile.

 

Promotor.ro

sus

Povestea Godzilei româneşti. Era o centrală nucleară pe roţi - VIDEO 03 November 2015

Ceauşescu era să-şi rupă gâtul când s-a dat jos din el continuare(Articol din sectiunea Masini [...] mai mult

Mediafax.ro

sus

ALERTĂ ANM: O masă de aer polar va traversa România. Sunt aşteptate temperaturi negative şi brumă 15 September 2019

Meteorologii anunţă că o masă de aer polar va traversa România începând de marţi, când se va [...] mai mult

CSID.ro

sus

Lichidul seminal: mirosuri care semnalează probleme de sănătate 04 September 2019

Lichidul seminal, conţinutul său fiind în mare parte apă, are un miros neutru. mai mult

Rock-on.ro

sus

Fiica lui Kurt Cobain, liderul NIRVANA, s-a pozat în baie 16 March 2018

Fiica lui Kurt Cobain s-a pozat în baie mai mult

PUBLICITATE