Cum arată adidaşii de 400 de dolari în care Nike a investit multă tehnologie

18.02.2020
Cum arată adidaşii de 400 de dolari în care Nike a investit multă tehnologie

Inspirată de filmul Back to the Future II (Înapoi în Viitor II), încălţămintea cu tehnologie de strângere automată a şireturilor este deja la a doua generaţie. Noua versiune Adapt BB 2.0 intră la vânzare de luna aceasta, oferind pasionaţilor de sport o experienţă şi mai confortabilă.

Pantofii au fost purtaţi deja într-o competiţie NBA oficială de către rookie-ul Memphis Grizzlies Ja Morant, intrând apoi la vânzare cu preţul de 400 de dolari, cu 50 de dolari maimult decât modelul de anul trecut. Costul este însă justificat prin îmbunătăţirile aduse şi, oricum, produsul este mai ieftin decât prima versiune a pantofilor HyperAdapt, dezvăluită cu un preţ de debut de 720 dolari.

Potrivit Nike, forma regândită a pantofilor face încălţarea mult mai uşoară, în timp ce tălpile cu perne Air Zoom Turbo ajută obţinerea unor sărituri mai înalte. De asemenea, forma tălpii a fost reproiectată pentru a îmbunătăţii transferul greutăţi de la glezne către vârful pantofilor.

Modul în care pantofii HyperAdapt strâng şireturile automat este ingenios şi seamănă cu cel din film, însă mecanismul este uşor modificat pentru a se potrivit cu condiţiile lumii reale. Atunci când utilizatorul introduce piciorul în pantof, un senzor poziţionat sub călcâi activează strângerea automată a şireturilor. Acestea se strâng până la un nivel considerat confortabil de utilizator. Intensitatea de strângere poate fi setată manual pentru ca pantofii să strângă automat şireturile la acelaşi nivel, la nevoie însă fiind posibilă şi ajustarea manuală a folosind două butoane poziţionate pe lateral.

La fel ca primul model, pantofii Adapt BB 2.0 se conectează prin Bluetooth la telefonul mobil, Nike punând la dispoziţie o aplicaţie dedicată pentru monitorizarea performanţelor sportive. În schimb, pantofii vin cu procesor încorporat, asigurând monitorizarea activă a modului de folosire. De altfel, pantofii Adapt BB 2.0 necesită încărcare la fiecare două săptămâni prin aşezarea pe un covoraş wireless, pentru a beneficia în continuare de funcţiile Smart.

Alături de şireturile cu motor de strângere, Nike a implementat şi LED-uri colorate în aceşti pantofi, personalizabile din aplicaţia pentru mobil.

Mai confortabili şi mai uşori decât pantofii Adapt BB din prima generaţie, noul model Nike Adapt BB 2.0 poate fi comandat în versiunea de culoare „OG” prin intermediul Nike.com şi alte magazine retail începând cu jumătatea lunii februarie 2020, cu preţul recomandat de 400 dolari. O a doua versiune de culoare roşie este oferită mai întâi jucătorilor NBA din statele unite, urmând să apară şi în ofertele magazinelor peste câteva săptămâni.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult