Samsung adaugă opţiune pentru calibrarea ecranului la telefoanele Galaxy S8

28.04.2017
Samsung adaugă opţiune pentru calibrarea ecranului la telefoanele Galaxy S8

Răspunzând suspiciunilor cum că telefoanele Galaxy S8 ar avea probleme cu ecranul, Samsung a publicat o actualizare software care ar trebui să remedieze efectul de colorare a ecranului reclamat de unii utilizatori, ba chiar adaugă şi setări în plus care permit calibrarea manuală a imaginii pentru obţinerea unei temperaturi de culoare cât mai apropiată de ideal.

Insistând că problema este una de natură software, Samsung a început deja să distribuie o actualizare Android care adaugă o nouă secţiune „Advanced Mode” în meniul de configurare a ecranului, unde putem ajusta individual canalele de culoare RGB.

Pentru situaţiile unde colorarea este localizată mai ales la marginile ecranului, Samsung a inclus şi un meniu numit „Screen edge color balance”, ajustările făcute aici permiţând obţinerea unui alb uniform pe întreaga suprafaţă a ecranului.

Ca soluţie de rezervă, Samsung ar putea oferi utilizatorilor încă nemulţumiţi de remediul oferit posibilitatea să înlocuiască telefonul Galaxy S8 achiziţionat cu un exemplar dintr-un alt lot de produse. Momentan, nu sunt însă indicii cum că o astfel de măsură s-ar impune.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult