Prinşi cu minciuna: Samsung a publicat imagini pe Twitter care nu erau făcute cu telefonul

17.08.2018
Prinşi cu minciuna: Samsung a publicat imagini pe Twitter care nu erau făcute cu telefonul

Producătorii de smartphone-uri obişnuiesc să îşi laude camerele foto mai mult decât probabil ar trebui. Acest lucru se vede de multe ori în postări pe conturile de social media ale brandurilor, unde vedem fotografii realizate cu telefoanele, care pot sau nu să fie adevărate. De multe ori fotografiile sunt reale, însă din când în când utilizatorii reuşesc să prindă tentativele de „fraudă”, atunci când sunt publicate fotografii realizate cu echipamente mult mai performante.

Contul de Twitter Samsung Brazilia a publicat de două ori fotografii „stock” cumpărate de pe Getty Images şi le-a prezentat drept imagini capturate folosind camera frontală de pe Galaxy A8, care beneficiază de funcţia de portret, cu un efect de blur pe fundal. Cei care urmăreau contul au fost rapizi în a depista imaginile şi au atenţionat administratorii contului, acestea fiind şterse la scurt timp după.

Imaginile nu numai că nu erau realizate cu un telefon Samsung, însă erau pur şi simplu cumpărate de pe internet, ceva ce Samsung a justificat într-un mod previzibil. Declaraţia oficială a menţionat faptul că nu toate imaginile care poartă logo-ul Samsung sunt realizate cu telefoanele companiei, unele fiind folosite pentru a inspira o anume stare de spirit care poate fi asociată cu brandul său.

În urmă cu ceva vreme companii precum Huawei şi Nokia au păţit lucruri similare, publicând fotografii sau reclame în care susţineau că materialele erau realizate folosind telefoanele lor.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult