OnePlus 6, apărut în carcasă de sticlă şi cu ecranul decupat la partea de sus

01.03.2018
OnePlus 6, apărut în carcasă de sticlă şi cu ecranul decupat la partea de sus

Ne place sau nu, mai toate produsele smartphone de anul acesta vin cu „breton” decupat la partea de sus a ecranului, iar vârful de gamă OnePlus 6 nu este o excepţie.

Chiar dacă OnePlus 5T are doar câteva luni de când a fost lansat, producătorul OnePlus este hotărât să ţină pasul cu noile tendinţe şi face pregătiri pentru OnePlus 6, dispozitivul aflat cel puţin la stadiu de prototip urmând să fie lansat în viitorul apropiat.

Comparat modelului actual, OnePlus 6 reprezintă un upgrade semnificativ la partea de design. Carcasa este acum acoperită cu sticlă la partea din spate şi grupează pe verticală cele două lentile pentru camera foto, la fel ca rivalul Galaxy S9 Plus. Senzorul de amprente este plasat ceva mai jos, după flash-ul LED, distanţa mărită ajutând păstrarea mai curată a lentilei camerei foto.

Dacă la partea din spate, OnePlus 6 pare inspirat de modelul S9 Plus, din faţă seamănă mai degrabă cu o versiune îmbunătăţită a lui iPhone X. Asta deoarece „bretonul” ecranului este mult mai îngust, spaţiul lăsat servind doar pentru acomodarea grilei pentru difuzor, camera frontală şi senzorul de proximitate. Fără senzori pentru modelarea mimicii faciale, OnePlus 6 nu va avea facilităţi avansate pentru recunoaştere facială şi emoji-uri animate în timp real, însă dacă preţul cerut este unul corect am putea trece peste această omisiune.

Primul smartphone OnePlus livrat în carcasă din sticlă ar putea fi şi primul care oferă suport încărcarea wireless a acumulatorului.

În lipsa unui anunţ oficial, este imposibil de spus dacă telefonul surprins în imagini este versiunea retail OnePlus 6, sau doar un prototip care nu este reprezentativ pentru produsul final.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult