LG a brevetat un smartphone pliabil care poate fi convertit în tabletă

LG a brevetat un smartphone pliabil care poate fi convertit în tabletă

După telefoanele cu ecran curbat şi variantele îmbunătăţite ale acestora bazate pe designul Full Screen, se pare că anul viitor va fi cel al dispozitivelor smartphone cu ecran pliabil.

În timp ce Samsung lucrează la o versiune modernă a designului Clamshell, în care locul tastaturii T9 este luat de un ecran pliabil, LG pare că ţinteşte dublarea spaţiului de afişare pe orizontală.

Conceptul întâlnit deja la modelul ZTE Axon M este descris în brevetul deţinut de LG cu un singur ecran de tip flexibil, acomodat într-o carcasă prevăzută în zona mediană cu un mecanism de tip balama.

Brevetul înregistrat la World Intellectual Property Organization prevede două variante de design. Primul model este un smarpthone care poate afişa mesaje de notificare şi alte informaţii pe o zonă semitransparentă a carcasei, chiar şi atunci când este pliat.

A doua variantă de design prevede ca spatele carcasei să gliseze peste corpul telefonului, expunând o zonă transparentă prin care pot fi întrezărite informaţiile afişate pe ecranul pliat la interior.

Ambele variante de design prevăd cameră foto la partea din spate.

Din păcate, brevetul nu lasă nici un indiciu despre un eventual calendar de lansări, însă având în vedere provocările de ordin tehnic ce au fost confirmate şi de alţi producători, este puţin probabil ca un produs comercial să vadă lumina zilei mai devreme de anul viitor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult