Telefoane mobile 18 aprilie 2017 | 08:58  ● Vizualizări: 1868

Efectele pe care le au asupra copiilor mici ecranele tactile [STUDIU]

Adrian Popa


Somnul este un element esenţial pentru dezvoltarea sănătoasă a unui copil. Un nou studiu, realizat de Birbeck University of London, arată că micuţii, cu vârste cuprinse şase şi 11 luni, care folosesc dispozitive cu ecrane tactile dorm mai puţin.

La studiu au participat 715 părinţi, care au monitorizat somnul copiilor. S-a aflat că fiecare oră în care un copil se joacă cu un smartphone sau tabletă înseamnă, în medie, o scădere a duratei somnului cu 15,6 minute. Pe noapte media ajunge la 26,4 minute.

Totuşi, cercetările sunt abia la început, iar oamenii de ştiinţă evită să recomande eliminarea totală a smartphone-urilor din portofoliul de jucării al copiilor foarte mici. Aceştia dorm, în medie, 10-12 ore pe zi, iar câteva minute de somn în plus sau minus nu ar trebuie să-i afecteze. „Este prea devreme să facem proclamaţii”, a declarat Dr. Tim Smith, liderul echipei care a realizat studiul.

Copiii monitorizaţi s-au jucat, în medie, 25 de minute cu smartphone-uri sau tablete, iar timpul petrecut dormind s-a redus, tot în medie, cu 6 minute.

Un alt studiu, realizat de aceeaşi echipă, a arătat că dispzotivele cu ecrane tactile aduc şi beneficii atunci când sunt folosite de copii. Acestea accelerează dezvoltarea psiho-motorie a acestora.

Totuşi, cercetătorii spun că jucăriile tradiţionale nu trebuie înlocuite cu smartphone-uri şi tablete, iar timpul în care cei mici folosesc aceste dispozitive electronice trebuie redus. American Pediatricians Association le-a recomandat părinţilor de copii cu vârste cuprinse între 2 şi 5 ani să nu îi lase să se joace cu smartphone-uri şi tablete mai mult de o oră pe zi.

Promotor.ro

sus

HOT! Ce tehnologie SF va avea viitorul Volkswagen Golf. Nici Rolls-Royce nu are aşa ceva 26 mai 2015

Faceliftul generaţiei actuale Golf se apropie de facelift. Odată cu acesta, vine şi o mare surpriză [...] mai mult

CSID.ro

sus

Duş imediat după ce faci sex: recomandat sau nu? 23 mai 2018

Tocmai ai terminat o partidă fierbinte de amor, eşti transpirată şi plină de tot felul de secreţii [...] mai mult

Rock-on.ro

sus

Fiica lui Kurt Cobain, liderul NIRVANA, s-a pozat în baie 16 martie 2018

Fiica lui Kurt Cobain s-a pozat în baie mai mult

PUBLICITATE