Kodak anunţă două tablete ieftine

Kodak anunţă două tablete ieftine

După smartphone-ul Ektra, Kodak continuă să investească în piaţa de dispozitive mobile inteligente cu o nouă serie de tablete. În timp ce Ektra era un dispozitiv accesibil echipat cu o cameră foto destul de performantă, Kotak Tablets sunt doar tablete cu android entry-level, care vin cu hardware mai puţin impresionant, însă beneficiază de preţuri foarte accesibile. Acestea vin cu software de editare foto pre-instalt şi puţine alte brizbrizuri.

Noile Kodak Tablets vin în două variante, cu display-uri diferite, însă cu hardware identic în rest. Avem de a face cu un model cu display care măsoară 7” în diagonală şi afişează o rezoluţie de 1024 x 600 pixeli, nu foarte diferit faţă de primele tablete cu Android pe care le-am văzut pe piaţă în urmă cu mulţi ani. Modelul mai mare este realizat în jurul unui display de 10,1” cu rezoluţie 1280 x 800 pixeli, departe de a concura cu modelele de tablete moderne.

Ambele beneficiază de chispet-uri MediaTek quad-core şi 1 GB memorie RAM, cât şi de camere foto de 8 megapixeli pe spate şi 2 megapixeli pe partea din faţă. Deşi avem de a face cu produse Kodak, acestea nu par a fi recomandate pentru realizarea de fotografii, compania sugerând însă că utilizatorii săi ar putea mai degrabă să le folosească pentru editare. Kodak Tablets sunt echipate cu aplicaţiile Cyberlink Photo Director, YouCam Perfect YouCam fun şi Google Snapseed din fabrică, însă toate acestea sunt disponibile şi în Google Play Store pentru a fi folosite cu orice dispozitiv Android. Că tot veni vorba despre sistemul de operare, aflăm că ambele modele rulează pe Android Nougat.

Kodak va lansa tabletele în magazine la sfârşitul lunii iunie, cu preţuri care pornesc de la 80 de euro pentru modelul de 7” (16 GB) şi 120 de euro pentru cel de 10,1” (32 GB). Ambele beneficiază de locaş pentru carduri microSD de până  la 64 GB.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult