Facebook acceptă acum livestream-uri de pe PC de la toţi utilizatorii

23.03.2017
Facebook acceptă acum livestream-uri de pe PC de la toţi utilizatorii

Transmisiile live de pe Facebook au fost lansate iniţial pe mobil şi au rămas exclusive platformelor iOS şi Android o perioadă destul de lungă de timp. Pe baza feedback-ului primit, reţeaua de socializare a implementat noi moduri de a iniţializa stream-uri video în direct chiar şi de pe PC-uri, folosind software specializat sau camere web, însă această capabilitate a fost disponibilă doar pentru administratorii de pagini. Începând de astăzi însă, toţi utilizatorii vor putea să transmită live orice de pe oricare dispozitiv.

Cei care doresc să folosească un PC pentru live-uri pe Facebook o pot face acum fără prea multe bătăi de cap, fie folosind un browser şi webcam-ul integrat sau o cameră externă, fie prin aplicaţii avansate. Acestea vor fi publicate direct pe timeline-ul personal, iar în timpul transmisiei va fi vizibilă tot timpul lista de comentarii publicate de prieteni în timp real. Această capabilitate vine la pachet şi cu posibilitatea de a transmite şi alte tipuri de conţinut.

Folosind aplicaţii de streaming precum OBS sau Xsplit Broadcaster, oricine poate acum iniţia o transmisie cu o captură de ecran de pe PC, sau cu un joc video, cu posibilitatea de a personaliza mai mult materialul care ajunge pe ecranele prietenilor. Acest tip de live-uri pot include mai multe surse (de exemplu un joc video şi faţa utilizatorului captată de un webcam), sau diverse mesaje şi elemente grafice pe ecran.

Desigur, calitatea video oferită de livestream-urile de pe Facebook nu s-a schimbat, iar suportul pentru transmisii la mai mult de 30 de cadre pe secundă încă nu a fost implementat, deci puţini gameri vor abandona platformele dedicate precum Twitch sau YouTube Gaming în favoarea Facebook. Este bine însă că există acum mai multe opţiuni pentru cei interesaţi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult