Companiile pot publica acum anunţuri de recrutare direct pe Facebook

17.02.2017

Reţeaua de socializare Facebook s-a dezvoltat în multe direcţii în ultimii ani, cu un accent principal pe conţinut live şi video. Cu toate acestea, alte astpecte ale reţelei de socializare au primit noi capabilităţi, precum listarea de produse spre vânzare pe grupuri, conţinut cu valabilitate redusă inspirat de funcţii similare ale Snapchat, iar acum listări de anunţuri pentru locuri de muncă, lucru care cu siguranţă nu este tocmai îmbucurător pentru Microsoft, care deţine LinkedIn.

Explicaţia Facebook pentru dezvoltarea în această direcţie este că acest pas era inevitabil. Administratorii de pagini ale unor companii deja publicau anunţuri de angajare prin articole obişnuite, promovându-le pe bani prin intermediul reţelei de socializare. Întrucât această funcţie pare să fie necesară companiilor, compania a decis că trebuie să implementeze această funcţionalitate pentru a uşura atât efortul depus de pagini pentru a crea anunţurile, cât şi efortul depus de utilizatori pentru a aplica pentru interviuri.

Momentan anunţurile sunt disponibile doar în Statele Unite şi Canada, însă vor fi extinse în toată lumea în viitorul apropiat. Facebook foloseşte algoritmii săi pentru a oferi utilizatorilor anunţuri de angajare relevante pentru interesele lor, iar companiile pot plăti pentru a atrage un număr cât mai mare de candidaţi pentru posturile disponibile, cu posibilitatea de a alege diverse grupuri de candidaţi ideali la care anunţul să ajungă. Formularele de înscriere pot fi completate automat cu informaţiile pe care Facebook le cunoaşte despre utilizatori.

Facebook oferă astfel un nou serviciu pentru companiile care folosesc reţeaua de socializare, cât şi pentru utilizatorii de rând, realizând astfel şi o nouă sursă de venit.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult