Surse: Huawei pregăteşte un smartwatch cu sistem de operare Tizen

29.09.2016
Surse: Huawei pregăteşte un smartwatch cu sistem de operare Tizen
A trecut mult timp de când Huawei a lansat primul său smartwatch, la MWC 2015. Se pare că gigantul din China lucrează la un nou model, care nu va rula platforma Google Wear, ci sistemul de operare Tizen susţinut de Samsung. Dacă informaţiile sunt reale, va fi prima dată când Tizen va ajunge pe alte produse de cât cele dezvoltate de Samsung.

Aparent, Huawei caută de ceva vreme o alternativă la Android Wear, după ce Google nu s-a dovedit a fi foarte dispusă să le permită partenerilor mai multe opţiuni de personalizare. Mai mult, alţi producători de electronice au criticat recent lipsa de flexibilitate, hardware şi software, a platformei Google. Acesta a fost şi motivul pentru care Samsung a optat pentru Tizen în cazul Gear S2 şi apoi pentru Gear S3. 

 
Totuşi, se pare că în acest moment nu există „încă o colaborare oficială” între Samsung şi Huawei, potrivit declaraţiilor unui purtător de cuvânt al companiei sud-coreene. Însă cuvintele „încă” şi „oficială” sugerează că există discuţii în acest sens. 
 
Oricum, Huawei nu are nevoie de acordul Samsung pentru a dezvolta un smartwatch Tizen, deoarece sistemul de operare bazat pe Linux este open-source. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult