Gabe Newell, Valve: „Realitatea virtuală s-ar putea să fie un eşec total”

17.02.2017
Gabe Newell, Valve: „Realitatea virtuală s-ar putea să fie un eşec total”

Deşi Valve investeşte multe resurse în iniţiativa SteamVR, compania nu este sigură că realitatea virtuală va fi un succes de piaţă. Gabe Newell, directorul executiv al Valve, a declarat că VR s-ar putea să fie un eşec total.

 

„Suntem optimişti. Credem că domeniul VR se descurcă bine acum şi merge într-o direcţie care este consistentă cu aşteptările noastre. Totuşi, suntem destul de împăcaţi cu ideea că este posibil ca VR să fie un eşec total”, a spus cel numit de fanii Valve „Gaben”.

El a adăugat că unii oameni au ieşit în public şi au spus că vor fi vândute milioane de unităţi de dispozitive VR, dar că ei, cei de la Valve, nu cred asta.

 

 

Potrivit lui Newell, nu există în acest moment nici măcar „o singură bucată de conţinut VR” care să determine milioane de oameni să îşi schimbe computerele de acasă. Iar headset-urile VR avansate sunt scumpe, cu preţuri de peste 800 de dolari. Acestea trebuie acompaniate de PC-uri puternice, capabile să ruleze astfel de conţinut.

 

Valve dezvoltă în acest moment trei jocuri originale VR. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult