Apple TV 4K nu poate reda clipuri UHD stocate local

22.09.2017
Apple TV 4K nu poate reda clipuri UHD stocate local

Apple livrează astăzi, odată cu noile iPhone 8 şi 8 Plus, şi Apple TV 4K, versiunea capabilă să afişeze conţinut în rezoluţie UHD, compatibilă cu conţinut HDR10 şi Dolby Vision. Din păcate însă, funcţionalitatea 4K nu pare să fie la nivelul la care se aşteptau mulţi dintre clienţi. Conţinutul nu poate fi stocat local, iar anumite aplicaţii care ar putea furniza clipuri 4K fie nu sunt disponibile, fie încă nu au fost actualizate pentru compatibilitate cu noul dispozitiv.

Conform Apple, conţinutul 4K de pe iTunes nu poate fi descărcat local pe Apple TV 4K. Acesta poate fi doar redat prin intermediul internetului. Cei care vor să salveze local episoade din serialele preferate sau filme, vor trebui să se mulţumească cu versiunile Full HD, care erau disponibile şi în trecut. Pentru redarea 4K, Apple sugerează o conexiune la internet de 25 Mbps.

În cazul în care viteza este mai mică, serviciul iTunes livrează o versiune Full HD. De asemenea, cei care au cumpărat deja conţinut HD de pe iTunes în trecut, pot vedea fără limite versiunile 4K pe noul Apple TV 4K fără costuri în plus, atât timp cât conexiunea la internet le permite.

De asemenea, aplicaţia Prime Video, care oferă conţinut 4K nu a fost încă lansată pe platformele Apple (macOS, iOS, tvOS), în ciuda faptului că Amazon a primis-o în urmă cu câteva săptămâni, iar YouTube nu are încă o actualizare pentru tvOS pentru a accesa variantele 4K ale clipurilor.

Probabil că unele dintre aceste limitări vor fi corectate în timp prin actualizări software din partea Apple şi a partenerilor, însă problema stocării de clipuri 4K local nu pare să aibă o soluţie prea simplă. Cu opţiuni de stocare de numai 32 sau 64 GB, este posibil să nu vedem o schimbare a politicii de download până la o nouă revizie hardware.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult