TP-Link dezvăluie primul router cu procesor quad-core din lume

05.05.2017
TP-Link dezvăluie primul router cu procesor quad-core din lume

TP-Link prezintă cel mai puternic router din lume, dotat cu procesoare care însumează 7 nuclee, generând o putere de procesare de peste 9.6GHz şi o rată de transfer de până la 5,4Gbps .

Archer C5400X este un router tri-band capabil să furnizeze viteze wireless combinate de 5,4Gbps şi primul dispozitiv de acest fel dotat cu un procesor quad-core de 1,8GHz pe 64 de biţi. Chipsetul produs de Broadcom mai include şi alte 3 procesoare specializate dedicate benzilor wireless.

Routerul asigură o viteză de 1000Mbps în banda de 2,4GHz şi 2167Mbps în cele două benzi de 5GHz pentru streaming 4K, gaming online sau aplicaţii. Totodată, dispozitivul permite conectarea a unui număr de până la 90 de clienţi wireless, în funcţie de tipul de trafic.

Tehnologia Smart Connect permite conectarea dispozitivelor la una dintre cele trei benzi de frecvenţă, în funcţie de necesităţi. Tehnologia 4×4 MU-MIMO realizează comunicarea cu dispozitivele conectate de 4 ori mai rapid decât routerele obişnuite cu tehnologie AC, în timp ce NitroQAM măreşte cu 25% vitezele maxime Wi-Fi în toate benzile. RangeBoost este o tehnologie nouă care creşte sensibilitatea semnalului, ajutând dispozitivele aflate la periferia reţelei sau mai puţin performante să se conecteze.

Routerul Archer AC5400X este şi primul model din portofoliul TP-Link cu stocare internă de 16GB, VPN cu accelerator hardware, funcţie Link Aggregation şi 8 porturi LAN.

Principalele noutăţi pe care le aduce Archer C5400X sunt:

  • Private Storage. Cu aplicaţia TP-Link FileBank utilizatorii poţi accesa în siguranţă datele stocate în memoria internă de 16GB a routerului sau pe dispozitivele de stocare conectate la porturile USB 3.0.
  • VPN cu Accelerator Hardware. C5400x este dotat cu un procesor dedicat securităţii (SPU – Security Processing Unit), pentru criptarea şi decriptarea pachetelor VPN la viteze foarte mari, fără a afecta alte procese susţinute de router.
  • Link Aggregation. Permite agregare a două conexiuni gigabit pentru transferuri de date ultra rapid
  • Quick Setup by Bluetooth. Opţiunea de configurarea prin Bluetooth, direct de pe smartphone cu ajutorul aplicaţiei Tether.
  • TP-Link HomeCare. Pachet software ce cuprinde protecţie antivirus de la Trend Micro, Control parental şi QoS
  • Compatibilitate IFTTT. C5400X oferă compatibilitate cu tehnologia IFTTT pentru conexiuni cu dispozitive Smart Home.

Routerul TP-Link Archer C5400X va fi disponibil pe piaţă în trimestrul 3 la un preţ de aproximativ 1999 Lei.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult